Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.06.2018, 13:45

Голова Ради суддів України зустрівся з кандидатами на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку у Львові Голова Ради суддів України зустрівся з кандидатами на посаду судді, які проходять спеціальну підготовку у Львові

14 червня 2018 року до Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України з робочим візитом завітали представники Ради суддів України.

Спеціалізовану підготовку на посаду судді у Львівському регіональному відділенні наразі проходять 80 помічників суддів. 

Голова Ради суддів України Олег Ткачук високо оцінив наміри слухачів і слухачок стати суддями в сьогоднішній час, коли суспільство має неабиякі претензії до судової влади. Олег Ткачук зазначив, що діюча суддівська спільнота дуже розраховує на нове мотивоване покоління суддів, бо кожен з них принесе в судову систему те, чого їй не вистачає. Він зазначив, що має досвід співпраці з Національною школою суддів України, і може стверджувати, що з кожним роком якість організації її роботи покращується. 

Окрім того Національна школа суддів України є єдиною установою, яка займається підготовкою не лише кандидатів на посаду судді, а й діючих суддів. Якість отриманих знань залежить від потенціалу тих, хто вчиться та тих хто вчить. Голова Ради суддів України Олег Ткачук звернув увагу майбутніх суддів на те, що Рада суддів України є вищим органом суддівського самоврядування та сприяє створенню належних організаційних та інших умов для забезпечення нормальної діяльності судів і суддів, з метою утвердження їхньої незалежності та забезпечення захисту суддів від втручання в їхню діяльність. 

"Рада суддів України буде захищати кожного суддю, який чесно робить свою роботу. Посилення ролі суддівського самоврядування один із пріоритетів Ради суддів"- запевнив очільник органу суддівського самоврядування. 

Нагадаємо, візит до Львівського регіональне відділення відбувся напередодні чергового засідання Ради суддів України, яке буде проводитися в місті Львові.

До зустрічі долучилися голова комітету з питань організаційно–кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Ради суддів України, суддя Верховного Суду Володимир Кравчук і член комітету, суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Андрій Жук.

На завершення зустрічі очільник Ради суддів України висловив побажання слухачам у найближчому майбутньому одягнути суддівські мантії та з усією відповідальністю приступити до здійснення правосуддя, щоб кожен громадянин держави відчував себе захищеним.

Прес-служба РСУ