Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.03.2020, 11:45

Голова Ради суддів України зустрівся з представниками Проекту Європейського Союзу "Право-Justice" Голова Ради суддів України зустрівся з представниками Проекту Європейського Союзу

2 березня Голова Ради суддів України Богдан Моніч провів робочу зустріч з представниками Проекту Європейського Союзу "Право-Justice". Міжнародних партнерів під час зустрічі представляли: Анна Адамська-Галланд – головна міжнародна експертка "Право-Justice", Оксана Лесик – національна експертка Проекту з питань реформування кадрової політики та Ярослав Гвіздак – міжнародний експерт Проекту з Польщі, візит якого має на меті проведення експертної місії щодо напрацювань рішень із вдосконалення робочих процесів та кадрової політики у судах.

Під час зустрічі учасники обговорили шляхи удосконалення організації роботи судів, зокрема, у сферах надання судових послуг, роботи із вразливими групами населення та безпеки суду. Всі ці ініціативи вже незабаром будуть узагальнені у методичному посібнику, де буде підсумована реалізація проекту "Модельні суди", ініціаторами якого виступили саме експерти Проекту Європейського Союзу "Право-Justice". Сигнальна версія методичного посібника з'явиться вже до кінця поточного тижня, а у самій книжці будуть представлені кращі міжнародні управлінські практики та організаційні ініціативи, що вже успішно реалізовані в українських судах.

Голова Ради суддів України Богдан Моніч зазначив, що до повноважень Ради входить контроль за організацією роботи судів, тому робота, яка ведеться міжнародними партнерами, особливо у частині організації роботи працівників апарату судів, має важливе значення для підвищення рівня надання судових послуг.

"У Раді суддів України ми працюємо над розробкою єдиних стандартів роботи працівників апарату судів, але на фінішний етап вийти ще не вдалося. Тому всі ваші напрацювання, у які закладено усі можливі основні компетенції для персоналу суду, стануть добрим грунтом для запровадження єдиних стандартів роботи суду", - наголосив Голова Ради.

У свою чергу, Ярослав Гвіздак - міжнародний експерт Проекту з Польщі, який багато років був головою суду у Катовіце, зазначив, що реформа державної служби, а працівники апарату суду здебільшого є державними службовцями, у Польщі триває вже більше 30 років, а тут, в Україні, всі процеси відбуваються набагато швидше.

Разом з тим він наголосив, що головне завдання, над вирішенням якого працюють міжнародні експерти Проекту, – це підготовка практичного посібника для управлінського персоналу та працівників суду, яким вони користуватимуться незалежно від подальшого руху судової реформи в Україні.

Пресслужба РСУ