Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.04.2018, 06:22

Голова РСУ Олег Ткачук: "Я вірю, що разом з V.I.R.U. (ВІРЮ) ми таки подолаємо корупцію у юридичному середовищі" Голова РСУ Олег Ткачук:

Голова Ради суддів України Олег Ткачук зустрівся з представниками Всеукраїнського інноваційного руху юристів V.I.R.U. (ВІРЮ) Наталією Ковалко й Ганною Тимошенко та підписав Меморандум про співпрацю, який має за мету подолання корупції в юридичному середовищі та забезпечення довіри суспільства до юристів.

Це означає, що покроково Рух V.I.R.U. (ВІРЮ) спільно з суддівською спільнотою працюватимуть над: підвищення рівня правового захисту прав людини та громадянина в Україні; відновленням довіри суспільства до юридичної професії; створенням самостійного, професійного, інтелектуального юридичного середовища; об’єднанням людей з однаковими цінностями; подоланням корупції як найжахливішого прояву "хворої" правової системи; забезпеченням принципу "fair play" (чесна гра) в юриспруденції та демонстрація можливостей дійсно чесної діяльності українських юристів; підвищенням професійного рівня юридичної професії; забезпеченням співпраці юристів усіх рівнів держави. Зі слів Наталії Ковалко та Ганни Тимошенко у досягненні завдань, що поставлені, мають об'єднатися представники усіх юридичних професій, які мають нульовий рівень толерантності до корупції у правовій системі, а це - адвокати, детективи, нотаріуси, судді, прокурори, державні та приватні виконавці, юристи - науковці, юрисконсульти.

Голова Ради суддів України Олег Ткачук також зазначив, що корупція є найбільшою проблемою, зокрема у суддівському середовищі, але, на його думку, боротися з корупційними проявами у системі, було б набагато легше, якби не було "кругової поруки", до якої залучаються представники усіх юридичних професій і які, на жаль, живуть за моральними стандартами, що дозволяють їм заробляти на людському горі, проблемах і навіть незнанні законів.

"Рада суддів України буде співпрацювати з усіма громадськими організаціями і рухами, які сприятимуть подоланню корупції у суддівському середовищі. Разом з тим, ми рішуче будемо реагувати на будь-які повідомлення від правоохоронних органів та інформацію у засобах масової інформації щодо фактів корупції, зокрема, серед суддів", - наголосив Олег Ткачук.

Підсумком зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю між Радою суддів України та представниками Всеукраїнського інноваційного руху юристів V.I.R.U. (ВІРЮ). 

На зустрічі з представниками Руху V.I.R.U. (ВІРЮ) був присутній член Ради суддів України, голова Комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями Вадим Бутенко.

Прес-служба РСУ