Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.06.2017, 06:34

Конкурс до ВС: троє кандидатів підтвердили здатність здійснювати правосуддя Конкурс до ВС: троє кандидатів підтвердили здатність здійснювати правосуддя

9 червня 2017 року відбулося пленарне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо розгляду питання про підтвердження здатності кандидатами на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду здійснювати правосуддя.

За результатами засідання Комісія вирішила, що троє кандидатів за критеріями професійної етики та доброчесності підтвердили здатність здійснювати правосуддя у касаційному суді у складі Верховного Суду. Стосовно цих кандидатів Комісія у складі колегії завершить проведення кваліфікаційного оцінювання.

Стосовно одного з кандидатів Громадська рада доброчесності скасувала власний висновок. Відтак Комісія у повному складі припинила розгляд цього питання. Кваліфікаційне оцінювання кандидата буде продовжено у засіданні відповідної колегії Комісії.

Розгляд питання щодо трьох кандидатів відкладено.

Нагадаємо, що рішення Комісії у пленарному складі про визнання кадидата таким, що підтвердив здатність здійснювати правосуддя у Верховному Суді, означає лише продовження участі такого кандидата у конкурсі. Рейтинги кандидатів формуватимуться після завершення всіх пленарних засідань.

15 та 16 червня 2017 року відбудуться наступні засідання. Зі списком кандидатів можна ознайомитися тут.

Довідково:

Нагадаємо, що після співбесід з кандидатами для 62,7 % (239) завершено процедури конкурсного добору – стосовно них оголошено перерву до формування загального рейтингу. Серед цих кандидатів 155 суддів, 33 адвокати, 32 науковці та 19 кандидатів, які мають сукупний стаж.

Стосовно 7,1 % (27) кандидатів колегії ВККСУ під час співбесід ухвалили рішення про непідтвердження здатності здійснювати правосуддя у Верховному Суді. Таке рішення було винесено для 23 суддів, трьох адвокатів та одного науковця.

Загалом під час етапів конкурсу його залишили 36 суддів вищих спеціалізованих судів та діючого Верховного Суду України. Стосовно п’яти кандидатів Комісія зупинила участь у конкурсі через відкриті кримінальні провадження.

За інформацією прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади