Рада Суддів
України

uaUA enEN

21.04.2018, 13:51

"Майстерність судової промови"- ІІІ Всеукраїнський дебатний турнірі з цивільного права і процесу у Вінниці

21 квітня у Вінниці відбувся ІІІ Всеукраїнський дебатний турнірі з цивільного права і процесу, організатором та ініціатором проведення  якого виступив апеляційний суд Вінницької області. Раду суддів України на форумі представляла Оксана Савенко - суддя Городищенського районного суду Черкаської області.

Майже сотня студентів, викладачів і правників з усієї України взяли участь у масштабному дебатному турнірі з цивільного права і процесу "Майстерність судової промови".

Змагання відкрив голова його оргкомітету, заступник голови установи Олександр Панасюк. Він передав вітання учасникам турніру від очільника суду Петра Кучевського і зазначив, що для служителів Феміди – це велика подія, а жваві голоси майбутніх юристів-професіоналів піднімають настрій і наповнюють суд світлою енергетикою.

"Турнір ми проводимо втретє спільно з Донецьким національним університетом імені Василя Стуса. Щоразу кількість учасників зростає. Цього року приймаємо 20 команд із 12 українських вишів. І навіть з медичного університету, бо тема дебатів – медичне право. До речі, вперше в журі змагання – суддя Верховного Суду Алла Лесько та член Ради суддів України Оксана Савенко", – сказав Олександр Панасюк і побажав молоді впевненості, переконливих промов і блискучих успіхів.

Оксана Савенко, вітаючи учасників і гостей змагань зазначила, що досвід залучення органів суддівського самоврядування слід визнати таким, що сприяє зміцненню авторитету судової влади та підвищенню довіри громадськості. Вона також наголосила, що одним з головних завдань Ради є забезпечення для суддів можливості здійснювати свою діяльність по відправленню правосуддя в умовах чітко визначених законом, яким визначена і незалежність самих  суддів. Тому, у цьому зв"язку, Рада суддів України засуджує будь-які прояви корупційних та інших протиправних діянь у суддівській спільноті і визнає їх такими, що нівелюють зусилля Ради та суддівського корпусу, скеровані на відновлення довіри та підвищенню авторитету її представників на місцях. Оксана Савенко наголосила, що судова реформа створює новий формат правосуддя, що грунтується на засадах максимальної прозорості роботи та громадського контролю за діяльністю судової влади в цілому і кожного судді зокрема.

Також Оксана Савенко передала учасника дебатів щирі слова побажань успіхів від Голови Ради суддів України Олега Ткачука. "Участь у конкурсі - це ваш шлях до зірок, тож нехай він не буде надто тернистим" - сказала Оксана Савенко.

Щодо результатів дебатів, то перше місце у III Всеукраїнському дебатному турнірі з цивільного права і процесу "Майстерність судової промови", виборола команда з Одеського державного університету внутрішніх справ. Друге і третє вибороли студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з Харкова.

Переможців змагання нагородили дипломами, призовими кубками та вручили їм подарунки.

За інформацією прес-служби апеляційного суду Вінницької області

Прес-служба РСУ