Рада Суддів
України

uaUA enEN

29.03.2019, 07:52

​Моніторинговий візит члена Ради суддів України до Чутівського районного суду, що на Полтавщині ​Моніторинговий візит члена Ради суддів України до Чутівського районного суду, що на Полтавщині

Цього тижня член Ради суддів України Олексій Котеньов з робочим візитом відвідав Чутівський районний суд Полтавської області, під час якого проведено зустріч із суддями та працівниками апарату суду.

У суді працює всього три судді, проте нарікань на надмірне навантаження у суддів та працівників апарату немає, однак не вистачає необхідних для відправлення правосуддя ресурсів, наприклад, нової комп’ютерної техніки.

На зустрічі обговорювали питання функціонування суду в аспекті його матеріально-технічного забезпечення (площі приміщення суду не вистачає для комфортного розміщення усіх працівників), також увагу закцентували на проблемах щодо оплати праці державних службовців апарату суду.

"Рада суддів України в межах наданих повноважень використовує усі наявні правові засоби для забезпечення незалежності судів і суддів, спрямовуючи свої сили на максимальне сприяння у створенні необхідних умов для нормальної роботи суду, суддів і працівників апарату та комфортних умов для відвідувачів суду", - зазначив Олексій Котеньов.

Обговорюючи проблеми, що можуть виникнути щодо забезпечення нормальної роботи суду, Голова суду Олена Михайлюк вказала, що створення державної судової охорони - дуже важливий крок для вирішення питання безпеки суддів, працівників суду та учасників судового процесу, оскільки безпека суддів і охорона приміщень, в яких вирішуються долі громадян, є запорукою реалізації принципу незалежності суду та одним із проявів справедливості судових рішень.

За результатами зустрічі Олексій Котеньов відзначив надзвичайно злагоджену роботу всього колективу та охайний стан приміщення суду.

"У складі Ради суддів України мені часто доводиться відвідувати суди у різних куточках України, у кожного суду свої проблеми та свої успіхи, і щоразу приємно зустрічати дружні та оптимістично налаштовані колективи - саме такі, як у Чутівському районному суді. Приміщення суду, хоч і невелике та використовується спільно з іншими державними установами, доглянуте та затишне", - поділився враженнями член РСУ Олексій Котеньов та наостанок додав, що тільки завдяки спільним зусиллям Ради суддів України, суддів, представників державної судової адміністрації України та їх територіальних управлінь і працівників апарату судів можливо побудувати судову систему правової країни за міжнародними стандартами.

Запровадження Радою суддів України подібних робочих візитів важливо, насамперед, тому, що саме під час моніторингу та безпосереднього спілкування з суддями і працівниками апарату з’являється можливість побачити організацію роботи судів, умови роботи суддів і працівників апарату, стан матеріально-технічного забезпечення суду, рівень функціонування самоврядування суду та готовність суду до запровадження передових технологій у судовий процес.

За інформацією прес-служби суду

Прес-служба РСУ