Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.05.2018, 14:08

На Буковині відбувся інтерактивний семінар "Зв'язки з громадськістю в судах" На Буковині відбувся інтерактивний семінар

"Твоє мовчання тебе погубить" – такими словами розпочав свою презентацію радник із стратегічних питань Консультативної Місії Європейського Союзу Тіїт Матсулевич. Сьогодні судді - спікери Буковини опановували практичні навички комунікації з медіа під час інтерактивного семінару "Зв'язки з громадськістю в судах". Учасники ознайомилися із існуючими загальними правилами спілкування з представниками ЗМІ, отримали практичні рекомендації щодо підготовки та поводження під час інтерв’ю та прес-конференцій. Сформувавшись у групи, виконували роль судді-спікера під час практичного завдання – інсценованого брифінгу, а також виводили формулу ідеальної прес-служби суду. Говорили про роль і важливість використання веб-сайтів судів та сторінок у соціальних мережах для висвітлення роботи суду.

"Я можу сказати, що кожен із учасників семінару отримав цінний досвід та поради. В нашому суді розроблена комунікаційна стратегія і тепер ми будемо активніше працювати над її реалізацією. Я в захваті від такого формату навчання!" – поділився своїми враженнями суддя-спікер Господарського суду Чернівецької області Михайло Ніколаев. "В переважній більшості, для суддів – спікерів та працівників, на яких покладено виконання функцій прес-секретаря, спілкування із журналістами, інтерв’ю на телебаченні, прямий ефір є нервовим стресом, адже такого досвіду переважна більшість з нас не має. І тому, розвиток комунікації залишається пріоритетним напрямом в діяльності Ради суддів. Ми і надалі будемо працювати з нашими європейськими партнерами в цьому напрямку" – підкреслила членкиня Комітету з комунікації з міжнародними організаціями Ради суддів України Вікторія Чебан.

Нагадаємо Рада суддів України у 2015 році запровадила інститут суддів - спікерів у судах і з того часу активно працює над його розвитком, ініціюючи інтерактивне навчання в регіонах за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу.

Прес-служба РСУ