Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.06.2018, 07:19

​На Черкащині створено робочу групу з питань суддівського самоврядування ​На Черкащині створено робочу групу з питань суддівського самоврядування

Членкиня Ради суддів України, суддя Городищенського районного суду Черкаської області, уповноважений представник РСУ в Черкаській області Оксана Савенко стала ініціатором створення постійно діючої робочої групи з питань суддівського самоврядування на Черкащині.

Як зазначила членкиня РСУ, робоча група створена на виконання рішення Ради суддів України від 12 квітня 2018 року №14 з метою розвитку суддівського самоврядування, залучення суддів до виконання рішень з'їзду суддів та Ради суддів України, покращення комунікації судової влади, налагодження прямих зв'язків між Радою та суддівськими колективами на місцях.

До складу робочої групи увійшли судді, які мають активну позицію у вирішенні питань суддівського самоврядування, обиралися делегатами на з'їзди суддів України, мають великий досвід роботи і користуються авторитетом не лише серед колег, а й громадськості.

Оксана Савенко каже, що до складу робочої групи з питань суддівського самоврядування можуть залучатися й інші, як діючі так і судді у відставці та представники інших органів й установ системи правосуддя, які вболівають за авторитет судової влади і дбають про відновлення довіри до неї у суспільстві.

Перше засідання робочої групи відбулося у приміщенні територіального управління ДСА України в Черкаській області, яке очолює досвідчений адміністратор Світлана Шевченко. "Ми свідомі того, що без територіального управління ДСА України, вирішувати питання, які пов'язані з організацією роботи судів та їх матеріально-технічним забезпеченням не можливо. Тому мені особливо приємно, що наша ініціатива знайшла беззаперечну підтримку збоку керівництва ТУ ДСА України" – зазначила Оксана Савенко.

Прес-служба РСУ