Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.11.2018, 09:25

Новокаховський суд очима дітей Новокаховський суд очима дітей

До Новокаховського міського суду Херсонської області на екскурсію завітали учні 9 класу Маслівської загально-освітньої школи.

Юні відвідувачі завітали до канцелярії, архіву, залів судових засідань, дізнались про те, як організована робота суду, який шлях проходить справа з моменту потрапляння до суду до завершення судового розгляду, ознайомились з основними новаціями електронного суду. Дізнались школірі і про історію Новокаховського міського суду Херсонської області, діяльність якого тісно пов’язана із зародженням міста гідробудівельників.

Особливу зацікавленість маленьких гостей викликала зустріч з суддею Новокаховського міського суду Херсонської області – членкинею Ради суддів України Мариною Бойко. Школярі дізналися з перших уст про те, як улаштована система судоустрою в Україні, про повсякденну роботу судді, які особливості розгляду судом кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, змогли отримати відповіді на свої запитання. Діти в свою чергу із захопленням ставили по-дитячому невимушені запитання, висловлювали свої думки, дехто навіть приміряв на себе роль учасника процесу, також юні відвідувачі дістали рідкісну можливість приміряти суддівську мантію та посидіти в суддівському кріслі. 

"Я вкотре переконалась, що юне покоління – це наша надія на побудову правової держави. Вони допитливі, жваві і щиро діляться своїми емоціями та враженнями, а це насправді заряджає позитивом," - поділилась враженнями членкиня Ради суддів України Марина Бойко.

Діти пообіцяли активно долучитися до ще однієї ініціативи Ради суддів України – взяти участь у Всеукраїнському конкурсі малюнку та твору серед школярів на тему: "Правосуддя".

Завершилася ж зустріч теплими словами вдячності від ліцеїстів за приділену їм увагу та можливість ознайомитися з діяльністю Суду, побажаннями успішного навчання, сподіваннями на нові зустрічі в майбутньому і, звісно, що спільним фото на згадку.

За повідомленням прес-служби суду

Прес-служба РСУ