Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.03.2018, 15:49

Новообраний Голова РСУ Олег Ткачук зустрівся з керівниками міжнародних проектів Новообраний Голова РСУ Олег Ткачук зустрівся з керівниками міжнародних проектів

Новообраний Голова Ради суддів України Олег Ткачук зустрівся з керівниками міжнародних донорських проектів, які працюють над підтримкою судової реформи в Україні. Це була перша робоча зустріч, яка окреслила основні напрямки подальшої співпраці. 

У зустрічі взяли участь Ігор Осика, керівник київського офісу українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи, Девід Майкл Вон, керівник Програми USAID "Нове правосуддя", Олександр Піскун, директор Програм USAID Агенства з міжнародного розвитку США з урядування, Реда Молієне та Оксана Матіаш, Проект ЄС "Підтримка реформ з верховенства права в Україні (ПРАВО)", Інна Ліньова, менеджер проекту Ради Європи "Підтримка виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини".

Вітаючи гостей, Голова Ради суддів України зазначив, що одним з головних завдань новообраної Ради буде її інституційне зміцнення та зміцнення органів суддівського самоврядування загалом. З його слів, Рада суддів України зосередиться над найширшою співпрацею з громадськістю, громадськими організаціями, засобами масової інформації, представниками правничих, неурядових та міжнародних організацій. Вона стане ближчою до судів в областях, проводячи там виїзні засідання. Разом з тим, Рада планує систематично проводити перевірку роботи апарату судів. "Нам важливо бачити, які дії та рішення РСУ впливають як на роботу суддів, так і на працівників апарату, бо суд - це не тільки судді, це ще й працівники, які надають судові послуги", - сказав Олег Ткачук.

Він переконаний, що саме зараз настав той час, коли можна і треба зміцнювати та розвивати судову владу у державі. "Я розумію, що після Революції Гідності Рада суддів України долала наслідки негативних проявів і процесів, які накопичувались у судовій системі. Зараз ми просто зобов'язані працювати на  упередження і зробити все можливе для відновлення довіри суспільства до судової влади", - наголосив очільник суддівського самоврядування.

Разом з Головою Ради суддів України у зустрічі взяли участь члени Ради Олена Журавська та Вадим Бутенко.

У свою чергу, присутні на зустрічі керівники міжнародних Проектів запевнили Голову Ради суддів України у повній і всебічній підтримці у роботі органу суддівського самоврядування.

Прес-служба РСУ