Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.03.2019, 09:32

​Обстріл Голосіївського районного суду міста Києва поліція кваліфікує як хуліганство ​Обстріл Голосіївського районного суду міста Києва поліція кваліфікує як хуліганство

Сьогодні у Голосіївському районному суді міста Києва, який у ніч на 12 березня було обстріляно невідомими особами чи особою, відбулася робоча нарада за участі Голови Ради суддів України Олега Ткачука, членів Ради Єгора Краснова і Олега Головенка, Голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, заступника начальника – начальника слідчого управління Національної поліції в місті Києві Олександра Пивовара та представників районної поліції та прокуратури.  

Представники поліції повідомили, що справу кваліфіковано як хуліганство. Зараз на місці події продовжують працювати оперативники, проводяться необхідні експертизи, а зібрана інформація ретельно аналізується.

Попри це, Голова Ради суддів України Олег Ткачук звернувся до правоохоронців з проханням вжити всіх можливих заходів для якнайшвидшого та якісного розслідування даного інциденту і притягнення винних осіб до відповідальності.

"Єдине, що тішить у цій ситуації, це те, що обстріл відбувся вночі і ніхто з суддів та відвідувачів суду не постраждав. Разом з тим, Раду суддів обурює і непокоїть той факт, що жодний з подібних випадків нападу на суд до цього часу не розслідуваний, а це цілковита сфера відповідальності правоохоронних органів", - наголосив Олег Ткачук. 

Учасники робочої зустрічі домовились, що найближчим часом відбудеться наступна робоча нарада, де буде обговорено комплекс заходів, котрі стосуватимуться охорони суду і під час якої буде повідомлено про результати розслідування справи.

У свою чергу, голова суду Наталія Чередніченко та суддя Оксана Мирошниченко, у кабінет якої влучили кулі, повідомили Вищу раду правосуддя та Генеральну прокуратуру України про втручання у здійснення правосуддя.

Прес-служба РСУ