Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.07.2018, 11:21

Олег Ткачук: "Ми маємо бути об'єктивними і справедливими у будь-яких оцінках діяльності суддів і судової влади загалом" Олег Ткачук:

Сьогодні, Голова Ради суддів України Олег Ткачук та заступник Голови Ради Вадим Бутенко провели робочу зустріч з представниками Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) і компанії "Чесно. Фільтруй суд!".

Під час зустрічі заступник директора Центру демократії та верховенства права Олеся Холопік зазначила, що метою зустрічі є налагодження співпраці з вищим органом суддівського самоврядування у питаннях, які пов'язані з організацією роботи судів, зокрема у частині інформування й надання судових послуг громадянам.

Також представники Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) і компанії "Чесно. Фільтруй суд!" інформували членів Ради суддів про новий рівень комунікації з суддями задля утвердження незалежної судової влади. Лілія Дроздик – керівник відділу комунікації та адвокації ЦЕДЕМ зазначила, що у кейсі організації зібрано більше півтори тисячі профайлів на суддів, в яких узагальнено інформацію, що збирається з відкритих джерел. Пані Лілія говорить, що за час діяльності організації, судді стали набагато відкритішими до спілкування і коректнішими у сприйнятті критики. Все це, зі слів пані Лілії, робиться для досягнення єдиної мети - підвищення довіри до судової влади.

Уважно вислухавши ініціаторів зустрічі, Олег Ткачук зазначив, що у Раді суддів України спільно з представниками донорських організацій зараз ведеться активна робота щодо напрацювання єдиних стандартів в організації роботи судів й інформаційна складова займає тут чільне місце. Разом з тим, діючими особами у цьому процесі є працівники апарату судів. "На моє переконання, у 80% ставлення людей до суду і сприйняття його роботи залежить від роботи апарату. Це якраз та ланка суду, яка й відповідає за створення належних умов для громадян, котрі приходять до суду, наприклад, за копією судового рішення", - сказав Олег Ткачук і запропонував долучитися до процесу напрацювання єдиних стандартів в організації роботи судів.

Якщо говорити про суддів, увага до яких збоку представників компанії "Чесно. Фільтруй суд!" в останні роки була досить прискіпливою, то Олег Ткачук вважає, що судді, які чесно і добросовісно виконують свій обов'язок по здійсненню правосуддя, не повинні ставати об'єктом для нападок і безпідставної критики. "Ми маємо бути об'єктивними і справедливими у будь-яких оцінках діяльності суддів і судової влади загалом" – підсумував Олег Ткачук.

У підсумку зустрічі було домовлено про те, що представники Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) і компанії "Чесно. Фільтруй суд" приєднаються до розробки єдиних стандартів організації роботи суду й сприятимуть Раді суддів України у просуванні інформації про діяльність судової влади у суспільстві.

Прес-служба РСУ