Рада Суддів
України

uaUA enEN

01.08.2018, 11:23

Олег Ткачук:"Дуже важливо, забезпечити належні умови роботи кожного судді і працівника суду в усіх судах держави." Олег Ткачук:

Голова Ради суддів України Олег Ткачук спільно з Головою Державної судової адміністрації України Зеновієм Холоднюком з робочим візитом відвідали Одеський окружний адміністративний суд

"Неможливо не помітити при відвідуванні залів судових засідань, конференц-залу та архіву суду, що приміщення дуже сучасне, оснащено на європейський манер та має гостинний вигляд." - прокоментував свої враження Олег Ткачук.

В суді вважають, що важливим чинником якісного здійснення судочинства є створення належних умов для виконання функціональних обов’язків як працівниками апарату суду, так і своєї професійної діяльності суддями.

Голова суду Олег Глуханчук розповів, що не зважаючи на рівень навантаження судді докладають величезних зусиль, щоб розглянути всі справи і матеріали у встановлені терміни. Зараз в суді працюють 33 судді, які розглянули 3841 справ та матеріалів, що перебували впровадженні суду у першому півріччі 2018 року. 

У будівлі суду кожен суддя має свою залу засідань, що дуже зручно і для самих служителів Феміди і для відвідувачів, а всі кабінети суддів розмежовані з залами засідань, що виключає можливість тиску і втручання в судовий процес.

Також наразі в суді ведеться активна підготовка до відкриття кімнати для адвокатів, яка буде обладнана робочими місцями, де юристи зможуть підготуватися до засідання і ознайомитися з документами в більш спокійній обстановці.

Крім того, оскільки в Одеському окружному адмінсуді регулярно проводяться різні семінари, форуми та зустрічі за участю ЗМІ та громадськості, для комфортабельного проведення таких заходів в будівлі обладнають спеціальну залу. Її оснастять екраном для проведення відео трансляцій, що дозволить забезпечувати зв'язок з колегами, що знаходяться в будь-якій частині світу.

"Працюючи з таким прекрасним колективом як наш, ти вчишся кожен день, розвиваєшся, працюєш над собою, не зупиняєшся на тому рівні, на якому був вчора, йдеш в ногу з часом. Безумовно, кожен з нас допускає помилки, але негативний досвід, як і позитивний, відкриває перед нами нові можливості: адже не дарма кажуть, що на помилках вчаться. Головне - винести урок, досвід, який стане в нагоді в подальшому і допоможе не допускати цю помилку. Тому головний принцип роботи ООАС протягом усіх 11 років - ніколи не зупинятися на досягнутому." - додав Олег Глуханчук.

Голова Ради суддів України відмітив, що хоча приміщення суду і перебуває у стані перебудови і ремонту, найважливіше те, що судді і працівники апарату суду мотивовані на якісну роботу спрямовану на забезпечення ефективного судового захисту осіб, що звертаються до судів адміністративної юрисдикції. 

"Ремонт суду закінчиться через якийсь час, але ті хто приходить до нього вже зараз мають відчути, що правосуддя в Україні здійснюється на належному рівні!" - додав Олег Ткачук.

"Дуже важливо, - зазначив Голова ради суддів, - забезпечити належні умови роботи кожного судді і працівника апарату в кожному із судів держави. Адже такі умови безпосередньо впливають на якість судової діяльності. Тому вирішення вказаних питань, поряд із питаннями суддівської незалежності, гідної оплати праці усіх суддів, адекватного судового навантаження, охорони судів, є пріоритетним завданням Ради суддів України."

Прес-служба РСУ