Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.09.2018, 07:34

Постійно діюча робоча група Ради суддів України в Рівненській області обговорила питання комунікації Постійно діюча робоча група Ради суддів України в Рівненській області обговорила питання комунікації

У режимі відеконференції відбулось засідання постійно діючої робочої групи Ради суддів України в Рівненській області з питань розвитку суддівського самоврядування. Темою спілкування стало обговорення з суддями-спікерами та прес-секретарями питання про внутрішню та зовнішню комунікацію в судах регіону.

Сергій Єремейчук, член Ради суддів України, увагу суддів спікерів та прес-секретарів зосередив на актуальності взаємодії громадянського суспільства, засобів масової інформації з судовою гілкою влади.

"Одним із пріоритетних напрямів у діяльності суддів-спікерів та прес-секретарів у судах - є гармонізація відносин судової влади та суспільства, забезпечення зростання рівня довіри до судової влади, об’єктивного висвітлення діяльності судової системи в засобах масової інформації та через веб-ресурси. Наші зусилля мають призвести до утворення механізму взаємодії судових установ та громадськості через медіа." Голова робочої групи Сергій Єремейчук підкреслив і факт необхідності об’єктивного та своєчасного висвітлення діяльності судів, розміщення інформації про судові засідання та про їх результати, проведення брифінгів, а також вчасного спростування недостовірної інформації.

Суддя Рівненського районного суду Христина Гладишева нагадала, що саме Рада суддів України, з метою поліпшення комунікації між судами й суспільством, ще у 2015 році прийняла важливе для судової гілки влади рішення. "Інститут суддів-спікерів з’явився на виконання рішення РСУ. Зараз ми бачимо, що це рішення ефективно вплинуло на процес розвитку комунікації служителів Феміди із суспільством. За результатами четвертого всеукраїнського муніципального опитування, яке проводилося соціологічною групою "Рейтинг" та було оприлюднено у березні 2018 року, підтримка діяльності судів серед рівнян зростає. Іншими словами — динаміка довіри рівнян до судової влади змінилася у кращий бік. Через призму особистості судді-спікера люди починають бачити у суді "людське обличчя", а не знеособлений державний орган. Позитивні досягнення вже є," — підкреслила Христина Гладишева.

Підбиваючи підсумки засідання, робочою групою РСУ в Рівненській області з питань розвитку суддівського самоврядування наголошено на важливості налагодження як зовнішньої, так і внутрішньої комунікації у судах.

"Розвиток інформаційної політики та поглиблення комунікації з пресою та суспільством повинен стати пріоритетним напрямом діяльності кожного з нас," — резюмував член Ради суддів України Сергій Єремейчук.

Засідання постійно діючої робочої групи Ради суддів України в Рівненській області відбулось напередодні проведення семінару тренінгу для суддів-спікерів, який проводиться за ініціативою Ради суддів України та за сприяння Консультативної місії Європейського Союзу в Україні «Зв’язки з громадськістю у судах». Метою заходу є сприяння у розвитку комунікаційних навичок суддів-спікерів, а також ознайомлення їх з кращим досвідом іноземних колег щодо налагодження зв’язків з громадськістю в судах та з метою їх системного впровадження в судових установах України.

За повідомленням прес-служби суду

Прес-служба РСУ