Рада Суддів
України

uaUA enEN

17.08.2018, 13:09

Постійно діюча робоча група РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування у Вінницькій області провела засідання Постійно діюча робоча група РСУ з питань розвитку суддівського самоврядування у Вінницькій області провела засідання

Сьогодні Вінницький апеляційний адміністративний суд став платформою для проведення установчого засідання постійно діючої робочої групи Ради суддів України у Вінницькій області.

Відкрив засідання керівник робочої групи – член Ради суддів України Богдан Моніч, суддя Житомирського апеляційного адміністративного суду, який нагадав присутнім, що основними завданнями робочої групи є: підвищення авторитету судової влади, налагодження взаємодії між суддівськими колективами (первинними ланками суддівського самоврядування) та  Радою суддів України, а також сприяння Раді суддів України у виявлені позитивного досвіду та проблемних питань в діяльності органів судової влади відповідної області. "Така регіональна взаємодія дуже важлива, адже проблемні ситуації легше вирішувати, коли чути їх з перших уст." - наголосив Богдан Моніч.

Учасники робочої групи визначились з основними напрямками роботи та обговорили нагальні, важливі питання забезпечення діяльності судів Вінниччини. Зокрема, члени робочої групи, окреслили ряд першочергових завдань та обрали відповідальних за їх виконання. Так, відповідальним у напрямку "Забезпечення незалежності судів і суддів" було обрано суддю Вінницького апеляційного адміністративного суду Руслана Ватаманюка, який буде координувати роботу щодо визначення кризових ситуацій в судах регіону щодо посягання на незалежність суддів та оперативного реагування на них, а також ознайомлення суддівських колективів з алгоритмом реагування на типові загрози незалежності судді, який розробляється Радою суддів України та буде затверджений на найближчому засіданні. За виконання завдань напрямку "Внутрішня і зовнішня комунікація" буде відповідати суддя Апеляційного суду Вінницької області Сергій Медвецький, а напрямок "Організація роботи судів регіону" доручили судді Господарського суду Вінницької області Олександру Банаську.

Долучились до зустрічі робочої групи начальник територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області Василь Білик, суддя Господарського суду у Вінницької області Роман Міліціанов, суддя Вінницького окружного адміністративного суду Констянтин Яремчук, судді Вінницького міського суду Вінницької області Тетяна Іщук та Юлія Медяна, судді Апеляційного суду Вінницької області Андрій Зайцев, Сергій Медвецький та суддя цього ж суду у відставці Юрій Аліфанов.

Нагадаємо, що постійно діючі групи Ради суддів України з питань суддівського самоврядування були утворені відповідно до рішення № 14 від 12 квітня 2018 року. Постійно діючі групи у регіонах було сформовано з метою розвитку суддівського самоврядування, залучення суддів до виконання рішень з’їзду суддів та роботи Ради суддів України.

фото: прес-служба ВААС

Прес-служба РСУ