Рада Суддів
України

uaUA enEN

22.11.2017, 08:32

"Правосуддя майбутнього - очима дітей"- Львівський етап конкурсу

21 листопада 2017 року у Львівському апеляційному господарському суді проведено ІІ етап Міжрегіонального конкурсу творчих робіт для дітей з особливими освітніми потребами «Правосуддя майбутнього - очима дітей», учасниками якого є вихованці спеціальних шкіл-інтернатів Львова та Львівської області.

II етап виставки проходить у трьох судах України: Львівському апеляційному господарському суді, Одеському апеляційному господарському суді та Апеляційному суді міста Києва. За результатами регіонального відбору, найкращі роботи будуть представлені 14 грудня 2017 на III етапі конкурсу, який відбудеться в стінах Верховного суду України.

Захід відбувається з нагоди відзначення Дня правосуддя України з метою розвитку морально-етичних якостей у дітей з особливими освітніми потребами; формування у дітей і підлітків позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини; соціальної підтримки талановитої учнівської молоді з особливими учнівськими потребами, сприяння самореалізації та творчому розвитку, активного залучення молоді з особливими освітніми потребами до соціально-вагомої діяльності.

Організаторами конкурсу є Всеукраїнська громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», Громадська організація «Інститут судового менеджменту», Львівський апеляційний господарський суд.

В конкурсі виявили бажання взяти участь спеціалізовані школи-інтернати, а саме:

- Лопатинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІст. для навчання дітей з вадами у розумовому розвитку,

- Львівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат Марії Покрови для глухих дітей,

- Школа-інтернат №9 для дітей, хворих туберкульозом,

- КЗ ЛОР «Лівчицька спеціальна ЗОШ-інтернат І-ІІ ступенів» для розумововідсталих дітей, позбавлених батьківського піклування, інвалідів дитинства, для дітей з синдромом Дауна.

Виставку творчих робіт урочисто відкрили голова Львівського апеляційного господарського суду Борис Плотніцький, голова ВГОІ «Правозахисна спілка інвалідів» Олександр Вознюк та голова Львівської філії ГО «Інститут судового менеджменту» Марія Коник.

Після відкриття виставки, керівник апарату суду Олена Палюх ознайомила дітей із суттю професії судді, діти прослухали розповідь про те, чим займається суд та відвідали зали судових засідань, де мали змогу приміряти мантію та зробити фотографію на згадку. Варто зауважити, що дітки активно цікавились інноваційними технологіями, які запроваджені в суді.

Також діти мали можливість побувати в кабінеті голови суду, який показав суддівський кабінет, місце, де він вивчає справи та готується до судових засідань.

Після цікавої екскурсії судом, на діток чекала театралізована вистава за участі акторів Львівського академічного театру ляльок «По щучому велінню» та солодкий стіл. На виставу були запрошені і діти суддів та працівників апарату суду, які з задоволенням спостерігали за цікавою грою акторів.

Згодом в актовій залі було оголошено переможців конкурсу, які візьмуть участь у ІІІ етапі конкурсу в м.Києві, який заплановано провести у приміщенні Верховного суду України 14 грудня 2017 року, де буде відшукано талановиту молодь з особливими освітніми потребами.

Всі учасники були нагороджені «тепленькими» подарунками, які зігріють діток взимку.

Хочеться сподіватись, що нам сьогодні вдалося закласти у дитячі душі віру у справедливий суд та сильну державу.

За інформацією прес-служби Львівського апеляційного господарського суду

Джерело:  сайт Львівського апеляційного господарського суду

                                                                                                                                                                                     Прес-служба РСУ