Рада Суддів
України

uaUA enEN

10.05.2018, 15:32

Представники Ради суддів України активно реалізують політику відкритості судів Представники Ради суддів України активно реалізують політику відкритості судів

Сьогодні, в приміщенні Господарського суду Львівської області відбувся "День відкритих дверей". Організація такого заходу є щорічною традицією. Цього року на "День відкритих дверей" завітали студенти факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка та голова проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів з іншими учасниками організації. Варто зазначити, що активісти з громадської організації «Ідея Нації» вже стали традиційними гостями в Господарському суді Львівської області та цього року жваво долучились до дискусії з гостями та поділились досвідом та враженнями про суд. Головний задум зустрічі полягав у побудові діалогу між судом та громадянами задля покращення доступу до правосуддя. "День відкритих дверей" в Господарському суді Львівської області є хорошою можливістю для гостей отримати позитивні враження, сформувати власну точку зору про судову систему, змінити свою думку про роботу суду на кращу, а для студентів це не лише заходи правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливість ознайомлення з професією.

"День відкритих дверей" в Господарському суді Львівської області розпочався з екскурсії в приміщенні суду, яку провів керівник апарату Юрій Качур. Відвідувачі почули про історію створення Господарського (арбітражного) суду, побачили зали судових засідань, кабінети суддів та помічників. «День відкритих дверей» продовжився в конференц-залі Господарського суду Львівської області. Гості мали можливість поспілкуватись та задати запитання не лише керівнику апарату суду, а й члену Ради суддів України Наталі Мороз та судді-спікеру Ірині Козак.

Наталя Мороз наголосила, що: "Без якісної та змістовної просвітницької роботи суддів та судів підвищення іміджу судової системи є неможливим, а без встановлення постійного зв’язку судової системи зі ЗМІ та повного і своєчасного доведення до широкого загалу позитивних результатів діяльності суду неможливо сформувати та закріпити в суспільній свідомості об’єктивну та неупереджену думку про суд та його важливу роль в житті країни". Наталя Мороз розповіла про Раду суддів України як орган суддівського самоврядування та про рекомендацію обрання суддів-спікерів у судах, як пріоритетного завдання судової влади у налагодженні комунікації із журналістами та суспільством. Її думку продовжила суддя-спікер Ірина Козак і зазначила, що: "Організація  -Дня відкритих дверей - в Господарському суді Львівської області спрямована на побудову ефективної взаємодії судів зі ЗМІ та громадськістю, а також на підвищення іміджу судової гілки влади, що здатна забезпечити в Україні верховенство права та забезпечити захист прав громадян та організацій". 

Ірина Козак розповіла гостям про обов’язки судді-спікера та про свій особистий досвід у цьому комунікаційному напрямку. Живий і відвертий діалог між гостями та суддями продемонстрував неабияке зацікавлення суспільства до роботи суду та бажання суддівського корпусу до налагодженої комунікації. Така практика  в Господарському суді Львівської області є не вперше і буде тривати і далі.

За повідомленням прес-служби суду

Прес-служба РСУ