Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.04.2017, 07:42

Презентовано результати аналізу нормативного регулювання питань запобігання корупції в системі правосуддя Презентовано результати аналізу нормативного регулювання питань запобігання корупції в системі правосуддя

30 квітня 2017 року, в Національній академії наук України відбулася презентація результатів аналізу нормативного регулювання питань запобігання корупції в системі правосуддя на предмет його відповідальності принципам незалежності і підзвітності суддів. 

Аналіз положень антикорупційного законодавства на предмет їх узгодженості з вимогами законодавства, що регулює судоустрій та спеціальний статус суддів, у світлі конституційних гарантій незалежності суддів проведено в рамках Проекту USAID Ukraine - USAID Україна "Нове правосуддя".

Участь у заході взяли Голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, представники Вищої кваліфікаційної комісіії суддів України, Громадської ради доброчесності, Національної школи суддів України, Адміністрації Президента України, Національного агенства з питань запобігання корупції, громадських організацій.

За результатами аналізу провідним експертом з питань судової реформи, професором Миколою Хавронюком підготовлено змістовний звіт, в якому наведено перелік виявлених суперечливих положень та прогалин, які варто переглянути/заповнити, а також надано 54 рекомендації для вдосконалення механізмів та інструментів запобігання корупції в судовій системі.

Крім тексту проекту Звіту, пан Хавронюк представив розроблені ним висновки і рекомендації щодо покращення механізмів та інструментів реалізації антикорупційних заходів у судових органах. Виступ експерта Програми USAID "Нове правосуддя" супроводжувався активним обговоренням проблемних питань.

Також учасники зустрічі дискутували щодо ефективності запропонованих Урядом механізмів протидії корупції в Україні, визначили напрями і пріоритетність у реалізації експертних рекомендацій.

Прес-центр судової влади