Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.09.2017, 12:02

Президент очікує на розгляд судової реформи наступного тижня: Ми не збираємось далі миритися з несправедливим судочинством Президент очікує на розгляд судової реформи наступного тижня: Ми не збираємось далі миритися з несправедливим судочинством

Президент Петро Порошенко наголосив, що очікує наступного тижня на голосування Верховної Ради, яке завершить судову реформу.

«Щоб не здавалося, що ми носимо рожеві окуляри і не бачимо тих проблем, з якими бізнес стикається кожного дня. Ми не збираємось далі миритися з несправедливим судочинством, де бізнес і громадяни не можуть знайти правди і справедливості. І саме тому не погоджуємось на будь-які сценарії, які відтермінують запровадження судової реформи», - підкреслив Глава держави під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу.

За його словами, будуть ліквідовані вищі спеціалізовані суди, старий Верховний Суд і сформований новий – через прозору процедуру, підтриману міжнародними партнерами. «Це світло в кінці тунелю, яке гарантує, що інвестор, громадянин, підприємець зможе знайти правду і захистити свої інтереси», - зазначив він.

Глава держави звернувся з проханням до підприємців підтримати необхідність проведення і прискорення судової реформи. Зокрема, він закликав брати участь у роботі Громадської ради доброчесності, щоб не допустити реінкарнації суддів, які представникам бізнесу відомі з негативного боку. «Ми – партнери. Ми по один бік барикад. Наголошую, що це є наша спільна битва», - зауважив Петро Порошенко.

Джерело: сайт Президента України

Прес-служба РСУ