Рада Суддів
України

uaUA enEN

23.08.2016, 06:35

Привітання Голови Ради суддів України з нагоди 25-ї річниці Незалежності України Привітання Голови Ради суддів України з нагоди 25-ї річниці Незалежності України

Шановні колеги-судді, працівники апарату судів, дорогі співвітчизники!

Від імені Ради суддів України та від себе особисто щиро вітаю вас з Днем Державного Прапора України та з Днем Незалежності! Ці свята нероздільні одне від одного, як нероздільні держава та народ, який виплекав її і творить її історію.

До своєї 25-ї річниці Незалежності Україна йшла впевнено і завзято, долаючи труднощі соціально-економічного, суспільно-політичного та інституційного становлення, здобуваючи свободи та здійснюючи демократичні перетворення. Сьогодні, усі ці наші здобутки реально захищаються українськими громадянами, які стримують російську агресію на Сході держави, за що їм низький уклін.

Відзначення 25-ї річниці Незалежності України ознаменовано і новою віхою для судової влади держави. Другого червня 2016 року Верховна Рада України проголосувала за зміни до Основного Закону (в частині правосуддя) та новий закон "Про судоустрій і статус суддів", який вступить у дію 30 вересня. Це означає, що нині вже ніхто не має сумнівів у тому, що реформування судової системи, відновлення та повернення довіри до правосуддя, забезпечення права кожного громадянина на справедливий суд є тими постулатами, що визначатимуть внесок кожного з нас у зміцнення Незалежності України.

Я щиро вірю, що ті завдання, які поставили перед суддівським корпусом держави нові виклики часу, ми виконаємо з гідністю. Я переконана, що наша робота, скерована на утвердження принципів верховенства права, стане основою для зміцнення незалежності держави в цілому.

Нехай разом із демократичним зростанням нашої держави змінюється на краще життя кожного її громадянина. Нехай серця наповнюються гордістю за неї, а наша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

Плекаймо Незалежність України, як плекаємо життя єдиної і довгожданої дитини, аби добро, достаток, мир, щедра доля, стали одвічними супутниками у житті держави і кожного з нас.

З Днем Незалежності, Україно!

Голова Ради суддів України                                                                Валентина Сімоненко