Рада Суддів
України

uaUA enEN

09.12.2016, 18:23

Про стан впровадження судової реформи в країні говорили під час Львівського регіонального форуму Про стан впровадження судової реформи в країні говорили під час Львівського регіонального форуму

9 грудня 2016 року відбувся Львівський регіональний судовий форум, організований Асоціацією правників Українита Асоціацією розвитку суддівського самоврядування в Україні.

Участь у заході взяли представники Ради суддів України, Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а також судді, адвокати, науковці, вітчизняні та міжнародні експерти.

Про особливості процедури конкурсного відбору до Верховного Суду розповів секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка; питання створення, регламенту, методології роботи Громадської ради доброчесності висвітлили член ради від Асоціації правників України Сергій Верланов і національний експерт Проекту АПУ та ЄС «Ефективність дисциплінарних органів у системі судочинства» Микита Нуралін. Тему нових форм співпраці із громадськістю порушив у своєму виступі голова Личаківського районного суду міста Львова Сергій Гирич.

Друга сесія форуму була присвячена питанням комунікації судової влади у період змін. Зокрема, голова комітету Ради суддів України з питань комунікації Олександр Сасевич розповів про досвід Ради суддів у питанні організації роботи судової влади із громадськістю; начальник відділу взаємодії зі ЗМІ Оксана Лисенко наголосила на необхідності створення системи взаємодії органів судової влади у сфері комунікацій та впровадження єдиних стандартів комунікації; експерт Українського кризового медіа-центру Каріна Асланян акцентувала увагу присутніх на ключових аспектах комунікації окремого суду. Член Ради суддів, суддя господарського суду Харківської області Тетяна Суярко презентувала авторську програму популяризації роботи судової установи через роботу з дітьми. Йдеться про створення та впровадження ігрових програм для школярів різного віку, які допомагають у доступній формі пояснити цілі, завдання, особливості роботи судової системи. Виконавчий директор Асоціації правників України Олександра Єгерт звернула увагу на переваги профільних організацій у побудові ефективних комунікацій із суспільством.

Львівський регіональний судовий форум дав змогу його учасникам отримати найсвіжішу інформацію про стан впровадження судової реформи в країні та обмінятися досвідом у побудові ефективної комунікації із громадськими організаціями та ЗМІ.