Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.07.2017, 09:46

Проти затриманих у Херсонській області військовослужбовців ФСБ РФ відкрито кримінальне провадження Проти затриманих у Херсонській області військовослужбовців ФСБ РФ відкрито кримінальне провадження

З огляду на постанову Каланчацького районного суду Херсонської області, щодо двох затриманих в Херсонській області військослужбовців ФСБ РФ і присудженням їм 15 діб адміністративного арешту та сплати судового збору по 320 гривень, Прес-центр судової влади України вважає за необхідне пояснити.

Каланчацький районний суд Херсонської області приймав рішення по справі на підставі матеріалів, які подавалися Державною прикордонною службою України. Державна прикордонна служба кваліфікувала затримання двох російських віськовослужбовців, які потрапили на материкову територію України човном, за статтею 204-2 (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї), максимальна міра покарання передбачена цією статтєю це 15 діб арешту.
Інформуємо, що суд не може притягнути до кримінальної міри покарання в рамках адміністративного правопорушення.

Служба безпеки України повідомила про відкриття кримінального провадження стосовно російських прикордонників, затриманих на Херсонщині.

Наразі затримані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідство триває.

Прес-центр судової влади