Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.09.2021, 06:49

Рада суддів України обговорює кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії щодо призначення членів ВККС України Рада суддів України обговорює кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії щодо призначення членів ВККС України

У Києві розпочалося засідання Ради суддів України, під час якого планується розглянути шість питань порядку денного, у тому числі, й питання про  надання пропозицій щодо кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України та питання про надання пропозицій щодо кандидатів на посаду члена Етичної ради за квотою Ради суддів України.

Відкриваючи засідання Ради суддів України, її Голова  Богдан Моніч запропонував голосування щодо кандидатів на посаду члена Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України проводити таємно. Таку пропозицію підтримали всі члени РСУ, які беруть участь у засіданні.

Відтак, було обрано лічильну комісію зі складу членів Ради, до якої увійшли: Єгор Краснов, Тетяна Невідома та Галина Діброва.

Зараз триває обговорення семи кандидатів, які виявили бажання увійти до складу Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України.

Заяви до Ради суддів України подали сім кандидатів: 

1. Мезенцев Євген Ігорович - заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду.

2. Міщенко Іван Сергійович - суддя Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду.

3. Верланов Сергій Миколайович - суддя Київського апеляційного суду.

4. Беспалов Олександр Олександрович - суддя Шостого апеляційного адміністративного суду.

5. Жиглий Сергій Павлович - суддя Другого апеляційного адміністративного суду. 

6. Шемета Тетяна Миколаївна - суддя Вінницького апеляційного суду.

7. Кравченко Петро Анатолійович - суддя Тарутинського районного суду Одеської області. 

Нагадаємо, що Конкурсна комісія повинна складатися з трьох представників Ради суддів України та трьох представників міжнародних та іноземних організацій.

Онлайн трансляція засідання за посиланням: