Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.07.2019, 08:10

​Рада суддів України почала розгляд питань порядку денного ​Рада суддів України почала розгляд питань порядку денного

Після складання повноважень Головою Ради суддів України Олегом Ткачуком, головування на засіданні, відповідно до Регламенту Ради, взяв на себе заступник Голови РСУ Вадим Бутенко. 

Члени Ради взяли порядок денний за основу та внесли до нього зміни, що стосувалися черговості розгляду питань, додавши до нього питання про обрання Голови Ради суддів України та обговорення заяви Олега Ткачука, що була оприлюднена 21 червня 2019 року. 

З огляду на те, що на засіданні Ради присутній член Вищої кваліфікаційної комісії України Михайло Макарчук, члени Ради проголосували за першочерговий розгляд питань, що пов'язані з процедурами кваліфікаційного оцінювання суддів. Відтак, першим питанням Рада суддів розглянула звернення ВККСУ щодо визначення уповноважених осіб РСУ для участі у засіданнях Вищої кваліфікаційної комісії України. 

Під час розгляду цього питання на засіданні були присутні судді Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ - судді Євграфова та Кадєтовата, суддя ВСУ Кривенда та в.о. Голови Верховного Суду України Василь Гуменюк. 

Зокрема, судді ВССУ звернулися до Ради суддів України прийняти виважене рішення з цього питання, вбачаючи у ньому втягування органу суддівського самоврядування у з'ясування стосунків між суддями Вищих спеціалізованих судів та ВККС. Надавши слово присутнім та обговоривши питання, Рада суддів України ухвалила рішення доручити відповідному комітету обговорити питання щодо доцільності зовнішнього контролю членів РСУ під час кваліфікаційного оцінювання суддів Окружного адміністративного суду Києва та питання переведення суддів Верховного Суду України й вищих спецсудів. За таке рішення проголосували 24 члени Ради суддів України.

Прес-служба РСУ