Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.07.2017, 15:29

Щомісячна зустріч донорів та виконавців проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні Щомісячна зустріч донорів та виконавців проектів, спрямованих на втілення принципів верховенства права в Україні

5 липня 2017 року відбулась чергова зустріч донорів та виконавців проектів\програм у галузі верховенства права, яка була організована Проектом USAID «Справедливе правосуддя».

У зустрічі взяли участь представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Вeрховного Суду Украіни, Вищого адміністративного суду Украіни, Національноі школи суддів, Громадської ради доброчесності, міжнародні eкспeрти та прeдставники міжнародних проeктів.

Від Ради суддів Украіни участь у заході взяв Голова комітету з комунікації Олeксандр Сасeвич.

Під час зустрічі, координаторка кампанії "Чесно. Фільтруй суд" Олеся Хлопік презентовала ключові результати громадського моніторингу перебігу конкурсу до Верховного Суду та повідомила, що вже зараз збирається та аналізується інформація з відкритих джeрeл про усіх працюючих суддів з метою формування бази профайлів.

У другій частині зустрічі учасники обговорили важливі питання взаємодії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Громадської ради доброчесності під час проведення конкурсу, поділились викликами та шляхами їх вирішення та висловили сподівання на подальшу ефективну співпрацю.

"Ми живемо в період реформ та кожного дня стикаємось як з позитивом, так, і з негативом. Даючи оцінку будь яким діям кожен має пам'ятати, що права людини понад усе. Ми всі робимо спільну справу та об'єднані метою – новий професійний та доброчесний Верховний Суд" – зауважив, Олександр Сасевич підсумовуючи результати зустрічі.

Наостанок, учасники заходу обмінялися новинами про поточну та заплановану діяльність у сфері зміцнення верховенства права.

Довідково:

Програма реформування сектору юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року.

Мета програми – надання підтримки судовій владі, уряду, парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015–2020 роки.

Вказана Програма ґрунтується на здобутках попередніх Проектів USAID «Україна: верховенство права» й «Справедливе правосуддя» та використовує їх досягнення для координації тісної співпраці з українськими партнерами, проектами USAID та Уряду США й іншими проектами міжнародних донорських організацій в Україні.

Кампанія "Чесно. Фільтруй суд" була ініційована Центром демократії та верховенства права в рамках руху Чесно та стартувала у червні 2016 року. Громадський рух Чесно – незалежна ініціатива, заснована в 2011 році представниками громадянського суспільства, яка має на меті підвищити якість української політики.


Прес-центр судової влади