Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.12.2017, 15:53

Стіни Апеляційного суду міста Києва прикрасили роботи юних митців Стіни Апеляційного суду міста Києва прикрасили роботи юних митців

04 грудня 2017 року у стінах Апеляційного суду міста Києва пройшов ІІ етап Міжрегіонального конкурсу творчих робіт для дітей з особливими освітніми потребами «Правосуддя майбутнього очима дітей». Переможці конкурсу візьмуть участь у ІІІ етапі конкурсу, який заплановано провести у приміщенні новоствореного Верховного суду 14 грудня 2017 року з нагоди відзначення Дня працівників суду України.

Організатором конкурсу виступив Апеляційний суд міста Києва за ініціативою Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів».

Метою проведення заходу є виявлення і підтримка юних талантів та обдарувань, сприяння духовно-моральному, естетичному вихованню дітей, формуванню правової культури дітей та учнівської молоді.

Автори малюнків – вихованці спеціалізованих шкіл-інтернатів та установ для дітей з інвалідністю міста Києва та Київської області – зображували на папері власне бачення правосуддя та сфери прав дитини в нашій державі.

Результати конкурсу переконливо доводять: сучасні діти мають високий рівень національної ідентичності, інтелектуально й духовно розвинені, допитливі, соціально відповідальні.

Після урочистого відкриття виставки, на діток чекало захоплююче дійство – виступ фокусника-ілюзіоніста та шоу мильних бульбашок, розміром від маленьких до самих гігантських, в якому активно брали участь маленькі гості.

На завершення заходу, всі учасники отримали подарунки для подальшого розвитку своїх творчих здібностей.

Проведений конкурс – це своєрідний спосіб творення майбутнього для всієї країни.

Мріяти про майбутнє не просто варто, а необхідно! І саме діти можуть створити яскравий образ майбутнього – дитячі очі зможуть нам подарувати яскраві, цікаві і фантастичні образи нашої держави. А дорослим варто дослухатись, яку мрію змальовують діти – в якій країні вони хочуть жити! Адже хто ж, якщо не ми?! Коли ж, якщо не нині? Зробимо усе, щоб Серце Європи билося в ритмі правопорядку та справедливості!

Джерело:Прес-служба Апеляційного суду міста Києва

Прес-служба РСУ