Рада Суддів
України

uaUA enEN

13.09.2018, 13:25

Судді матимуть мантії з натуральної тканини Судді матимуть мантії з натуральної тканини

Одним з питань порядку денного, що винесені на засідання Ради суддів України, яке відбудеться 17 вересня 2018 року в Одесі, буде питання про затвердження технічного опису мантії суддів місцевих та апеляційних судів, а також мантій суддів усіх інстанцій з натуральної тканини. Доповідатиме: секретар Ради суддів України Олена Журавська. 

Сьогодні ж, за участі Голови Ради суддів України Олега Ткачука та декана факультету Київського національного університету технологій та дизайну Людмили Зубкової, яку запросили у якості консультанта, відбулось робоче обговорення майбутнього ескізу суддівської мантії та вибір тканини, з якої вона шитимуться з урахуванням літнього і зимового варіантів. 

"Питання нової суддівської мантії з'явилося не сьогодні. Судді давно обговорювали питання форменного одягу і логічно це питання вирішити на одному з етапів судової реформи. Робота над новими зразками мантії, що розпочалася у Раді, стала відповіддю на численні звернення суддів з проханням вирішити це питання", - коментував Олег Ткачук перебіг зустрічі. 

Секретар Ради суддів України Олена Журавська додала: "У законі чітко записано, що суддя здійснює судочинство у мантії і з нагрудним знаком, тому наше завдання – зробити аби у суддівському "вбрані" було зручно і комфортно працювати, адже у мантії суддя знаходиться впродовж усього дня, а то й вечора". 

Щодо зразків тканини, то асортимент, який запропонували фахівці, складається з натуральної костюмної тканини, в гамі від темно до світло синього (з урахуванням інстанційності), а сировинний склад її, адаптований до частого і довготривалого використання.

"Зараз ми думаємо, яка тканина краще для зимової мантії і з чого має складатися літня", - сказала Олена Журавська. З її слів, усі деталі нової мантії будуть обговорюватися під час засідання Ради суддів України 17 вересня. 

Прес-служба РСУ