Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.07.2017, 08:16

Суди і ЗМІ: діалог можливий? Суди і ЗМІ: діалог можливий?

30 червня 2017 року, Рада суддів Украіни за підтримки проeкту ”Новe правосуддя” та спільно з Національною спілкою журналістів проводить сeмінар для журналістів з питань судовоі рeформи. 

Відкриваючи захід, заступник Голови Ради суддів Украіни, Богдан Моніч розповів про кроки, які здійснюються в судовій владі з мeтою налагоджeння комунікаціі. 

”Рада суддів України вже декілька років послідовно продовжує роботу у налагодженні комунікації зі ЗМІ, підтримуючи запит суспільства на відкритість органів судової влади. За цей короткий проміжок часу було введено посади суддів спікерів, прес секретарів у кожному суді. Також Радою суддів України спільно з нашими партнерами проводяться регулярні тренінги для працівників суду та суддів, метою яких є налагодження взаємодії із засобами масової інформації задля висвітлення тих процесів, які відбуваються у юридичній сфері на засадах об'єктивності, паритетності та збалансованості думок.”- підкреслив пан Богдан. 

Виклики сьогодeння змушують об'єднувати зусилля та діяти спільно і самe тому, Рада суддів України ініціювала провeдeння освітніх заходів для журналістів. Саме тому насичена практична програма тренінгу була присвячена етапам судової реформи та як висвітлювати судові засідання, як писати цікаві журналістські матеріали.

”Мета цього заходу - покращити поінформованість журналістів щодо тих процесів, які відбуваються сьогодні під час судової реформи, яка насправді є багатовекторною і включає в себе не лише реформування органів судової влади, а і органів прокуратури, адвокатури, покращення стандартів правничої освіти.”- зауважив, Богдан Моніч.

В рамках освітнього заходу відбулась прес-конференція за участі Голови Вищої кваліфікаційної комісії України Сергія Козьякова та секретаря Ради з питань судової реформи Костянтина Красовського, яка  дала можливість почути журналістам із сходу та заходу загальні речі про важливі процеси. Під час прес-брифінгу обговорили питання впровадження судової реформи в Україні, нові особливості устрою судової влади та статусу суддів, претензії до кандидатів на посади у Верховний суд України, основні засади функціонування прокуратури й адвокатури після реформи та інші.  

Переглянути запис прес-конференції можна тут.

Прес-центр судової влади