Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.04.2018, 08:30

У 2017 році Україна посіла 61 місце у щорічному глобальному дослідженні – "Індекс гендерного розриву 2017" У 2017 році Україна посіла 61 місце у  щорічному глобальному дослідженні –

Незважаючи на визнання Україною обов’язковими для себе базових міжнародних документів у сфері забезпечення ґендерної рівності, закріплення принципу недискримінації за ознакою статі на конституційному рівні, прийняття спеціального закону про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, створення відповідних інституційних гарантій в цій сфері, проблема  дотримання ґендерної рівності залишається актуальною для України. І про те, що це цікавить вже не тільки суспільство, а й уповноважені органи влади свідчать і результати глобального дослідження. Так, відповідно до Звіту з глобального гендерного розриву за 2017 рік, представленого Світовим економічним форумом, Україна займає 61 місце за індексом гендерної рівності (у рейтингу серед 144 країн), покращивши свої позиції в порівнянні з минулими роками.

«Гендерна рівність – це чутливий індикатор, який демонструє, наскільки розвинутою і демократичною є держава», — зазначив видатний американський політолог Рональд Інглхарт.

Сьогодні про питання гендеру дискутували представники відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування та прес-служби Ради суддів України. Така зустріч організована за ініціативи Голови Ради суддів України Олега Ткачука. 

Вадим Бутенко, член Ради суддів України зауважив, що проблеми гендерної рівності, не допущення проявів насильства в родині є дуже актуальними для сьогодення. "Дуже важливо, щоб наші співробітники знали алгоритм своїх дій, у разі проявів сексуального домагання на робочому місці. Ви, маєте знати, що керівництво РСУ завжди підтримає вас та прийде на допомогу."- сказав очільник комітету з питань комунікації з міжнародними організаціями.

Учасники зустрічі дізнались, що в Україні набирає обертів міжнародний рух HeForShe започаткований ще у 2014 році. HeForShe – рух за солідарність, який об’єднує людей спільною метою – підтримкою гендерної рівності. Гендерна рівність – це не тільки про жінок, це й про чоловіків, а точніше про те, які права може надавати людині система без огляду на стать. 

За підсумками зустрічі співробітники структурних підрозділів, які забезпечують організаційну діяльність Ради суддів України висловили побажання проводити подібні зустрічі і надалі із залученням експертів з цієї тематики.

Прес-служба РСУ