Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.07.2021, 11:56

У Раді суддів України відбулася координаційна зустріч з представниками міжнародних проєктів У Раді суддів України відбулася координаційна зустріч з представниками міжнародних проєктів

20 липня 2021 року за ініціативи представників міжнародних проєктів у сфері юстиції відбулась координаційна зустріч з членами РСУ.
Члени Ради суддів України обговорили шляхи імплементації законопроєктів 3711-Д та 5068. Під час зустрічі сторони обмінялись думками щодо процесу та критеріїв номінування членів Конкурсної комісії та Етичної Ради, створення яких передбачено зазначеними законопроєктами.

Представники міжнародних організацій, яких на зустрічі представляли від Делегації Європейського Союзу в Україні - Манфредас Лімантас, менеджер сектору верховенства права і антикорупційної політики (Литва), від Проєкту ЄС "Право-Justice" – Анна Адамська-Галлант, міжнародний ключовий експерт проєкту з судової системи, від Агентства США з міжнародного розвитку USAID Україна - Джей М. Тотт, провідний спеціаліст відділу сприяння розвитку демократії та врядування (США), від Програми USAID «Нове правосуддя» - Девід М. Вон, керівник Програми (США), Наталія Петрова, заступниця керівника Програми (Україна) та Тетяна Тимошенко, ACOR (Україна), своєю чергою висловили сподівання, що спільними зусиллями вдасться реалізувати ключові аспекти нинішньої судової реформи. Також вони зазначили, що співпраця з Радою суддів України для ключових міжнародних партнерів і проєктів міжнародної технічної допомоги є важливою для встановлення якісних та міцних професійних стосунків.

Участь в засіданні від Ради суддів України взяли Голова РСУ Богдан Моніч, голова комітету РСУ з питань дотримання етичних норм, запобігання корупції і врегулювання конфлікту інтересів Єгор Краснов та члени РСУ Олег Головенко, Андрій Потапенко, Ірина Шепетко та Олена Ганечко.

Пресслужба РСУ