Рада Суддів
України

uaUA enEN

12.06.2017, 07:53

У ВССУ відбулася нарада з керівництвом апеляційних судів областей та Апеляційного суду міста Києва У ВССУ  відбулася нарада з керівництвом апеляційних судів областей та Апеляційного суду міста Києва

9 червня 2017 року відбулася чергова робоча нарада керівництва Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ з головами апеляційних судів областей та Апеляційного суду міста Києва.

Учасники засідання обговорили поточні питання здійснення правосуддя судами цивільної і кримінальної юрисдикцій, зокрема сучасний стан здійснення судочинства у цивільних справах та кримінальних провадженнях, окремі питання застосування положень Кримінального процесуального кодексу України, а також заслухали інформацію щодо суті нового процесуального законодавства.

Голова ВССУ Борис Гулько  виступив із вступною доповіддю "Сучасний стан здійснення правосуддя у цивільних справах та кримінальних провадженнях: загальні тенденції", звернувши увагу на загальні показники, які відображають стан здійснення судочинства загальними судами. Він, зокрема, поінформував і про стан кадрового забезпечення судів. Так, відповідно до даних Державної судової адміністрації України, середній відсоток заповнення штатних суддівських посад у судах першої інстанції становить 63 відсотки, а в апеляційних – 50 відсотків, тобто половина штатних посад у цих судах є вакантними. Стосовно окремих апеляційних судів, то найгіршою із заповненням суддівських посад є ситуація у Апеляційному суді Дніпропетровської області – 37 відсотків, та Апеляційному суді Сумської області – 32 відсотки.

Детальніше читайте за посиланням.

За інформацією прес-служби ВССУ

Прес-центр судової влади