Рада Суддів
України

uaUA enEN

27.09.2018, 12:10

В апеляційному суді Одеської області відбулася робоча зустріч з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ В апеляційному суді Одеської області відбулася робоча зустріч з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ

26 вересня 2018 року в приміщенні апеляційного суду Одеської області відбулася робоча зустріч члена Ради суддів України, судді апеляційного суду Одеської області Андрій Калараша та заступника голови апеляційного суду Одеської області Андрій Дрішлюк з представниками Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ, яку представляли радник СММ ОБСЄ з питань верховенства права Коно Джардулло та в.о. голови Одеського представника СММ ОБСЄ Девід Мілліман.

Метою зустрічі було обговорення поточної ситуації з доступом до правосуддя в області.

Зокрема, гостей цікавили питання щодо забезпечення безпеки та підтримання громадського порядку; особливості розгляду судових справ, учасниками яких є люди, які брали участь в бойових діях на Сході України та якість наданої їм безоплатної вторинної правової допомоги.

Також торкнулися теми фінансового та матеріально-технічного забезпечення судів.

"Моніторингова місія набуває широкого визнання, як потужний інструмент підтримки процесу реформування судової системи. І, ми цінуємо вашу допомогу у розбудові ефективної судової системи. Разом з тим, ми сподіваємося, що взаємний обмін інформацією щодо того як відбуваються судові процеси, дозволить нам визначити проблемні ланки та ефективно знайти засоби для їх усунення", - сказав член Ради суддів України Андрій Калараш.

За результатами робочої зустрічі сторони домовилися про подальшу співпрацю.

Прес-служба РСУ