Рада Суддів
України

uaUA enEN

24.05.2018, 07:48

Вадим Бутенко:"Рада суддів України питанню безбар'єрного доступу до правосуддя приділятиме особливу увагу" Вадим Бутенко:

Голова Комітету Ради суддів України з питань комунікації з міжнародними організаціями Вадим Бутенко взяв участь у зустрічі з Урядовим уповноваженим з прав осіб з інвалідністю пані Раїсою Панасюк.

Зустріч була ініційована керівниками Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Правозахисна спілка інвалідів", яка, спільно з Радою суддів України, Державною судовою адміністрацією України та Вищою радою правосуддя, впродовж останніх трьох років активно працюють над реалізацією спільної програми забезпечення безбар'єрного доступу до правосуддя для осіб з інвалідністю та інших мало мобільних груп населення.

Голова Комітету РСУ, інформуючи Урядового уповноваженого зазначив, що саме Рада суддів України, яка свого часу підтримала ініціативу ВГОІ "Правозахисна спілка інвалідів" щодо забезпечення доступності до органів судової влади, й надалі сприятиме реалізації та контролюватиме виконання основних напрямків програми.

"У програмі йдеться не тільки про забезпечення приміщень судів пандусами, мова йде про комплексне вирішення питання, а це й інформування через сайти судів, із використанням спеціальних програм, слабочуючих та слабобачачих осіб, і наявність у судах інформації, яка б дублювалася шрифтом Брайля, і створення необхідних санітарних умов", - сказав Вадим Бутенко.

Загалом, як зазначила пані Урядовий уповноважений, безбар'єрний доступ для осіб з інвалідністю має забезпечуватися в усіх державних установах та організація. Щодо судової влади, то на її думку тут вже зроблено багато, особливо у приміщеннях, які новозбудовані або капітально відремонтовані.

Прес-служба РСУ