Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.10.2018, 09:06

​ВККСУ оцінює кандидатів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності ​ВККСУ оцінює кандидатів на посади суддів Вищого суду з питань інтелектуальної власності

3 жовтня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України проводить іспит під час кваліфікаційного оцінювання кандидатів, які беруть участь у конкурсі на зайняття 21 вакантної посади судді Вищого суду з питань інтелектуальної власності.

У конкурсі візьмуть участь 210 осіб, серед яких судді, патентні повірені та адвокати, допущені Комісією до стадії іспиту. Кандидати складатимуть анонімне письмове тестування та виконуватимуть практичне завдання.

За дві з половиною години потрібно відповісти на 120 тестових запитань, кожне з яких має чотири варіанти відповідей і лише одна є правильною.

Практичне завдання виконуватимуть п’ять із половиною годин. Учаснику іспиту необхідно продовжити викладення тексту модельного судового рішення за результатами розгляду по суті матеріалів модельної справи.

Кандидати, які успішно складуть іспит, продовжать участь у конкурсі та будуть допущені до наступного етапу – співбесіди з членами ВККСУ.

Вищий суд з питань інтелектуальної власності розглядатиме такі справи: спори щодо прав на винахід, корисну модель, промисловий зразок, торговельну марку/знак, комерційне найменування; спори щодо реєстрації та обліку дії патентів і свідоцтв; про визнання торговельної марки добре відомою; спори щодо прав автора та суміжних прав; спори щодо розпорядження майновими правами інтелектуальної власності; щодо захисту від недобросовісної конкуренції та оскарження рішень АМКУ з цих питань.

Зазначаємо, що в Україні судами за рік розглядається понад 1500 справ про порушення прав на об’єкти інтелектуальної власності. Спеціалізовані суди з інтелектуальної власності працюють у понад 20 країнах світу. Найбільш відомі — у Німеччині, Великій Британії, Китаї, Японії, Швейцарії.

Нагадаємо, що 29 вересня 2017 року Указом Президента України утворено Вищий суд з питань інтелектуальної власності. А уже наступного дня, 30 вересня 2017 року, Вища кваліфікаційна комісія суддів України оголосила конкурс на 21 посаду суддів цього суду.

За інформацією прес-служба Комісії

Прес-служба РСУ