Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.03.2017, 14:07

Заява ВККС УКраїни стосовно оприлюднення досьє кандидатів на посади суддів Верховного Суду Заява ВККС УКраїни стосовно оприлюднення досьє кандидатів на посади суддів Верховного Суду

Закон України "Про судоустрій і статус суддів" встановлює вимогу щодо оприлюднення досьє кандидатів на посади суддів на офіційному веб-сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. ВККСУ вживає всіх необхідних та належних заходів для оприлюднення цієї інформації на веб-сайті Комісії, як того вимагають положення чинного законодавства.

Водночас перехідні положення вказаного закону передбачають можливість ведення досьє кандидатів до Верховного Суду в паперовому вигляді до початку роботи автоматизованої системи формування і ведення суддівських досьє, що наразі виконано Комісією в повному обсязі.

Дослідження досьє є частиною кваліфікаційного оцінювання кандидатів на посади суддів Верховного Суду. Нині триває перший етап кваліфікаційного оцінювання, за результатами якого кандидати, які не наберуть мінімальної кількості балів, припинять участь у конкурсі. Кандидатів, які подолають цей етап, буде допущено до складення психологічних тестів та подальшого дослідження досьє і співбесід.

Досьє всіх кандидатів, які подолають перший етап кваліфікаційного оцінювання, буде завчасно оприлюднено Комісією з тим, щоб дати можливість громадськості ретельно ознайомитися з інформацією стосовно кандидатів. Це рішення було неодноразово доведено до відома членів Громадської ради доброчесності.

Водночас члени Громадської ради доброчесності і зараз мають змогу ознайомлюватися у приміщенні Вищої кваліфікаційної комісії суддів з наявною в Комісії інформацією. І певна чистина членів Громадської ради доброчесності добросовісно реалізовує це право.

Комісія звертається до членів ГРД та інших представників громадськості з пропозицією налагодити конструктивну роботу задля спільної мети – ефективного проведення конкурсу до Верховного Суду та добору професійних, доброчесних та етичних кандидатів.

За інформацією Прес-служби Комісії

Прес-центр судової влади