Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.04.2017, 14:48

Зустріч донорів та виконавців проектів міжнародної допомоги Зустріч донорів та виконавців проектів міжнародної допомоги

5 квітня 2017 року представники Ради суддів України взяли участь у черговій зустрічі донорів та виконавців проектів/програм у галузі верховенства права, яку було організовано Програмою USAID з реформування сектору юстиції «Нове правосуддя».

На заході також були присутні представники Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Національної школи суддів України, Громадської ради доброчесності, Посольства Канади в Україні, Консультативної Місії Європейського Союзу, Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні, українсько-канадського Проекту «Освіта суддів для економічного розвитку» та інші.

Із доповіддю виступила Галина Чижик, член та координатор Громадської ради доброчесності. Пані Чижик зробила короткий огляд стану справ у діяльності ГРД, а також розповіла про питання, які постали перед Радою під час здійснення своїх повноважень.

Окрім того, учасники зустрічі дізналися, яким чином Рада збирає та аналізує дані, готує інформацію стосовно кандидата на посаду судді та висновки про його невідповідність критеріям професійної етики та доброчесності, а також прокоментували деякі процедурні аспекти діяльності ГРД у розрізі міжнародних стандартів у сфері правосуддя.

Довідково:

Програма реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) працює в Україні з жовтня 2016 року, з метою надання підтримки судовій владі, Уряду, Парламенту, громадянському суспільству та народу України у здійсненні судової реформи з урахуванням конституційних змін 2016 року та Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки.

Прес-центр судової влади