Рада Суддів
України

uaUA enEN

21.02.2017, 12:44

12 судів України потребують суддів у відрядженні 12 судів України потребують суддів у відрядженні

Станом на 14 лютого 2017 року, згідно з листом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Державна судова адміністрація України встановила підстави для відрядження суддів до 12 місцевих судів, а  саме: 

Бориславського міського суду Львівської області, 

Буринського районного суду Сумської області, 

Волноваського районного суду Донецької області, 

Жашківського районного суду Черкаської області, 

Жидачівського районного суду Львівської області,

Карлівського районного суду Полтавської області, 

Кролевецького районного суду Сумської області, 

Лохвицького районного суду Полтавської області, 

Михайлівського районного суду Запорізької області, 

Нововодолазького районного суду Харківської області,

Радивилівського районного суду Рівненської області, 

Яремчанського міського суду Івано-Франківської області. Про це йдеться у листі ДСА України на запит  Голови Ради суддів України Валентини СІмоненко. 

Як зазначила у своєму запиті Голова Ради суддів України , необхідність визначитися з судами,у яких можуть працювати судді у відрядженні, пов'язана з чисельними зверненнями до Ради суддів України суддів щодо сприяння у вирішенні питання відрядження.

Разом з тим, відповідно до частини 5 статті 55 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації, затверджується Вищою радою правосуддя за поданням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, погодженим з Державною судовою адміністрацією України.

Як повідомляють з ДСА України, 24 січня 2017 року Вища рада правосуддя затвердила Порядок відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації. 

Відтак, ДСА України в межах повноважень буде вжито усіх заходів у частині повідомлення ВККС України про факти неможливості здійснення правосуддя у відповідному суді, виявлення надмірного або нижче середнього рівня судового навантаження, припинення роботи суду у зв'язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами. 

Прес-центр судової влади