Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.04.2021, 08:52

​Чи "лізе" судова гілка влади до кишень паралімпійців? ​Чи

На засіданні робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади, що діє при Комітеті ВРУ з питань правової політики, яке відбулося 12 квітня 2021 року, було поставлено крапку в розмовах про те, що судова влада забирає гроші у спортсменів-паралімпійців.

Керівник робочої групи, народний депутат України Сергій Демченко пояснив усім членам робочої групи і тим, хто спостерігав за трансляцією засідання, що вказана інформація не відповідає дійсності.

"У нас є вивільнені кошти в Міністерстві спорту. Вони з'явились внаслідок скасування дефлімпійських ігор, відповідні кошти вивільнені, ми не забираємо їх в інвалідів чи в паралімпійців. Це не відповідає дійсності, це вільні кошти", - підкреслив Сергій Демченко.

Ще раз, звертаємо увагу: 600 мільйонів гривень – це вільні кошти, які з'явились у Міністерстві молоді та спорту України через відтермінування Дефлімпіади-2021.

Принагідно зазначимо, що Національний комітет спорту інвалідів України та Спортивна федерація глухих України отримали офіційне повідомлення про відтермінування #Дефлімпіада2021 на 2022 рік. Нові терміни проведення Ігор визначені - з 01 по 15 травня 2022 року. Місце проведення Дефлімпіади-2021 не змінилось: вона пройде в місті Кашіас ду Сул, Бразилія.

Нагадаємо, що раніше проведення Дефлімпіади-2021 планували на 5-21 грудня 2021 року.

Водночас окремі народні депутати почали публікувати на своїй сторінці у  Facebook інформацію про те, що призначені для підготовки та участі національних збірних команд у Паралімпійських і Дефлімпійських іграх хочуть віддати на зарплати працівників апарату судів.

Готовність лягти на амбразуру, щоб захистити паралімпійців від судової влади й не дати залізти до них у кишеню, вражала.

З огляду на це закликаємо не піаритись на таких чутливих темах як мізерні зарплати працівників апаратів судів та фінансування паралімпійців.

А перед натисканням кнопки "опублікувати" подумати, чи не виявиться нова "зрада" порцією відвертої дезінформації, яку поширює представник парламенту.

Пресслужба РСУ