Рада Суддів
України

uaUA enEN

06.10.2021, 12:14

​Члени Конкурсної комісії за квотою Ради суддів України без зволікань готові приступити до відбору кандидатів до ВККС ​Члени Конкурсної комісії за квотою Ради суддів України без зволікань готові приступити до відбору кандидатів до ВККС

«Члени Конкурсної комісії для проведення конкурсу на зайняття посади члена Вищої кваліфікаційної комісії суддів України за квотою Ради суддів України готові приступити до виконання своїх обов’язків без зволікань».

Про це 6 жовтня 2021 року заявив Голова Ради суддів України Богдан Моніч, коментуючи пропозицію Вищої ради правосуддя провести робочу зустріч 11 жовтня з метою обговорення практичних питань, пов’язаних з початком роботи першого складу Конкурсної комісії.


За словами очільника суддівського самоврядування, РСУ на виконання вимог Закону України «Про судоустрій та статус суддів» ще 13 вересня 2021 року на своєму засіданні провела голосування та обрала кандидатів на посаду членів Конкурсної комісії. За результатом підрахунку голосів ними стали: заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду Мезенцев Євген Ігорович, суддя Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду Міщенко Іван Сергійович та суддя Київського апеляційного суду Верланов Сергій Миколайович.


Усі контакти та дані на кандидатів від РСУ були оперативно передані до ВРП і виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Віктор Грищук підписав наказ, яким призначив перший склад Конкурсної комісії, що обиратиме членів ВККС України. 

Наразі усі члени Конкурсної комісії, обрані представниками судової гілки влади, готові негайно стати до роботи. У той же час, тривожним сигналом є те, що Конкурсна комісія наразі не спромоглася зібратися бодай на організаційне засідання.

"Сподіваємось, що представники Конкурсної комісії, обрані представниками наших міжнародних партнерів, знайдуть можливість прибути на анонсовану робочу зустріч, адже для сповільнення роботи по запуску Вищої кваліфікаційної комісії суддів України наразі немає жодних обґрунтованих підстав. Законний склад Комісії сформовано і їй вже варто приступити до виконання визначених законом повноважень", - наголосив Голова Ради суддів України Богдан Моніч.

Пресслужба РСУ