Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.03.2019, 14:01

Чому Рада суддів України відхилила проект Порядку і методології оцінювання та самооцінювання судді Чому Рада суддів України відхилила проект Порядку і методології оцінювання та самооцінювання судді

Рада суддів України 25 лютого не погодила проект Порядку і методології оцінювання та самооцінювання судді, яке розробили Національна школа суддів України та Вища кваліфікаційна комісія суддів України. Причиною такої позиції РСУ стало те, що у запропонованому Порядку виявилося надто багато суперечливих норм, які потребують більш широких консультацій, а за їх результатами – детального доопрацювання.

Основні зауваження представників вищого органу суддівського самоврядування стосувалися розділу третього "Оцінювання судді іншими суддями" та п'ятого, у якому йшлося про "Оцінювання судді громадськими організаціями".

У колективах судів виникли небезпідставні побоювання, що оцінювання суддів колегами може породити конфлікти у суддівському середовищі, а оцінювання суддів громадськими активістами буде необ'єктивним і призведе до цілих кампаній стосовно конкретних суддів і судів.

Як наслідок, до Ради суддів України звернулись понад сто судів зі своїми зауваженнями і пропозиціями.

Відтак, члени Ради суддів України свої обгрунтування щодо необхідності доопрацювання Порядку і методології оцінювання та самооцінювання судді висловили під час розгляду питання на засіданні Ради суддів України, що відбулося 25 лютого 2019 року.

Подробиці засідання у відеосюжеті ПРАВО ТВ 

Прес-служба РСУ