Рада Суддів
України

uaUA enEN

14.03.2017, 10:59

Делегати з’їзду перейшли до обговорення кандидатів до ВРП Делегати з’їзду перейшли до обговорення кандидатів до ВРП

Делегати XIV позачергового з’їзду суддів перешли до розгляду другого питання порядку денного і розпочали обговорення кандидатів до складу Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, що з’їзд має дообрати шість членів Вищої ради правосуддя з числа суддів. Всього на шість місць претендує 44 кандидати. За новим законом «Про Вищу раду правосуддя» Вища рада правосуддя складається з двадцяти одного члена, з яких - десятьох обирає з’їзд суддів України з числа суддів чи суддів у відставці, Голова Верховного Суду входить до складу Вищої ради правосуддя за посадою, двох призначає Президент України, двох обирає Верховна Рада України, двох - з’їзд адвокатів України, двох - всеукраїнська конференція прокурорів, двох - з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

З інформацією по кандидатах до складу ВРП перед делегатами з'їзду виступила член Ради суддів України Інна Плахтій. За узагальненою інформацією, із 44-х кандидатів – 29-ть є делегатами, 15-ть «самовисуванцями». Із висновків, які надав Раді суддів України секретаріат ВРП, 15-ть не кандидатів не відповідають вимогам Закону України «Про Вищу раду правосуддя». З них десять висновків стосуються делегатів з’їзду, а п’ять тих, хто не є делегатами.

Зараз у роботі з’їзду оголошено перерву на обід. Планується, що сьогодні делегати з’їзду працюватимуть до пізнього вечора.

Прес-центр судової влади