Рада Суддів
України

uaUA enEN

20.05.2018, 06:11

Голова Ради суддів України: " У "Биківнянськи могилах"- лежать українці, які були цвітом нації". Голова Ради суддів України:

Сьогодні, 20 травня, в Україні ми вшановуємо пам'ять масових політичних репресій з боку тоталітарного, сталінсько-комуністичного режиму.

Для нас, українців, символом цієї пам'яті є "Биківнянські могили"- місце, де знайшли вічність десятки тисяч невинно вбитих українців, які були цвітом нації, носіями волелюбності і нескореності. Серед них – священики й науковці, селяни й робітники, художники й письменники, актори й інженери, композитори й державні службовці. Разом з українцями у братських Биківнянських могилах лежать й польські офіцери, члени їх родин, представники інтелігенції.

Всі ці люди були закатовані під час допитів або ж розстріляні у позасудовому порядку органами НКВД у Києві.

Аби цього ніколи не повторилось, нам важливо за величезними цифрами бачити долі людей, їхні імена, що складають загальну історичну карту злочинів.

Сьогодні члени Ради суддів України візьмуть участь у поминальних заходах, які відбудуться у Національному історико-меморіальному заповіднику "Биківнянські могили". Від імені усіх суддів України ми покладемо квіти, помовчимо і помолимось за тих, хто був невинно убієнним тільки тому, що в серці мав свою Батьківщину і гордість за її історію, традиції та народ.

Голова Ради суддів України                                Олег Ткачук