Рада Суддів
України

uaUA enEN

02.04.2018, 06:01

Голова РСУ Олег Ткачук :"Організація роботи судів - це та складова, яка формує повагу у громадян до суду, як установи" Голова РСУ Олег Ткачук :

Голова Ради суддів України Олег Ткачук: "Ми плануємо перевірки організації роботи судів, будемо вивчати та аналізувати результати роботи, та проблеми з якими стикаються судді з тим, аби ефективно здійснювати заходи щодо забезпечення незалежності суддів і судів", - про це він сказав під час однієї із зустрічей з представниками громадських організацій.

"Кожного дня судді в Україні розглядають і вирішують тисячі справ. Одні з них пов’язані із вчиненням страшних злочинів. Інші стосуються відновлення порушених трудових прав, прав на житло чи мирне володіння майном. Так було раніше, так є і сьогодні. Українські громадяни усе більше цікавляться діяльністю судів. І пов’язано це з тим, що кожний із нас розуміє наскільки важливі вердикти судів, адже до них звертаються тоді, коли іншим шляхом захистити, відстояти своє право неможливо. Нові вимоги громадян, усього суспільства до судової влади зумовили проведення судової реформи. Одним із її результатів стало формування нового Верховного Суду. Кілька днів тому останній відмітив перші сто днів своєї роботи. 

Двадцять п’ять днів тому почала діяти і нова Рада суддів України – вищий орган суддівського самоврядування, котрий, крім іншого, здійснює контроль за організацією діяльності судів. Рада суддів України, сформована XV з'їздом суддів України, своїми пріоритетами визначила спільну роботу з громадянським суспільством, з кожним громадянином нашої держави з метою забезпечення справедливого, ефективного, чесного правосуддя. Для цього було заплановано численні заходи у співпраці з громадськими, державними організаціями, міжнародними експертами, науковцями. Рада суддів планує проводити таку роботу, співпрацю і зустрічі у всіх куточках України. Для цього буде проведено перевірку організації роботи судів, вивчено результати роботи, та проблеми з якими стикаються судді, проаналізовано запити громадськості, вивчено результати судової статистики. Сьогодні Рада суддів України розпочинає таку свою роботу з Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області – одного із найбільших місцевих судів у державі", - наголосив Голова Ради суддів України Олег Ткачук.

Зазначимо, сьогодні розпочинається робоча поїздка Голови Ради суддів України Олега Ткачука на чолі робочої групи у складі членів РСУ Володимира Кравчука, судді Верховного Суду, голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування та Олени Журавської, судді Деснянського районного суду міста Києва, голови Комітету з питань забезпечення незалежності суддів, до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області.

Прес-служба РСУ