Рада Суддів
України

uaUA enEN

08.10.2018, 13:45

Голова РСУ в день професійного свята відвідав Бориспільський міськрайонний суд Голова РСУ в день професійного свята відвідав Бориспільський міськрайонний суд

Сьогодні, 8 жовтня, у день професійного свята – Дня юриста, Голова Ради суддів України Олег Ткачук відвідав Бориспільський міськрайонний суд.

Голова Ради щиро привітав працівників установи з професійним святом, побажав успіхів у роботі, достатку й затишку у родинах та відповів на питання, які ставили працівники суду. "Їдучи до вас, я мав на меті найперше – щиро привітати вас зі святом, по-друге: ознайомитися з організацією роботи суду, а по-третє: допомогти, посприяти, підштовхнути, якщо можна так сказати, вирішення проблемних питань. Так от, я вражений чуйністю, мудрістю суддів та працівників апарату і, у той же час, засмучений, ошелешений, пригнічений від ознайомлення з умовами, в яких вам доводиться працювати. Ви мужні люди", - сказав Олег Ткачук, звертаючись до колективу.

Як пояснив голова Бориспільського міськрайонного суду Сергій Вознюк, суд розташовуються у двох приміщеннях, одне з яких знаходиться з тильного боку будівлі Бориспільської міської ради. Як годиться, оренда була тимчасовим вирішенням питання нестачі приміщень. З того часу минуло вже більше 16 років. Голова суду каже, що працювати стало значне комфортніше, але ТУ ДСА України в Київській області не поспішає вкладати гроші в суд з огляду на те, що от-от має розпочатися будівництво нової, сучасної будівлі. 

"Я розумію, що колись це будівництво таки розпочнеться, - сказав Олег Ткачук, - але це не означає, що у залах судових засідань, один з яких перероблений з коридору, і у кабінетах суддів не повинно бути освітлення, бо нема лампочок, а мережа не витримує напруги, що в іншому залі має стояти демонтована клітка для підсудних, бо її нікому вивезти, що канцелярія завалена справами, а в архіві для них не вистачає місця. І все це сфера відповідальності працівників територіального управління", - наголосив Олег Ткачук.

Щодо навантаження суддів, то з 15-и, які передбачені штатним розписом, фактично працює вісім. Зрозуміло, що у такій ситуації судді розглядають від 15 до 20 справ на день. Для багатьох суддів, залами судових засідань слугують робочі кабінети з тим, щоб не створювати черги і вчасно розглядати справи. 

Відтак, Голова Ради суддів України, після спілкування з суддями та працівниками апарату, висловив сподівання, що в ТУ ДСА України в Київській області знайдуть можливість, якщо не кардинально, то на побутовому рівні, покращити умови роботи не тільки працівникам суду, а й громадянам, які звертаються за відновленням своїх прав. 

Поштовхом для початку "пошуків можливостей", на думку Олега Ткачука, стане лист на ім'я Голови ДСА України з проханням призначити фінансовий аудит діяльності ТУ ДСА України в Київській області. 

Прес-служба РСУ