Рада Суддів
України

uaUA enEN

15.01.2019, 12:41

Голови Комітетів РСУ звітують про роботу у 2018 році Голови Комітетів РСУ звітують про роботу у 2018 році

Рада суддів України розпочинає публікацію звітів Комітетів РСУ про роботу у 2018 році. Першим до ознайомлення пропонується Звіт голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування Ради суддів України за 2018 рік, який підготував голова Комітету, суддя Верховного Суду Володимир Кравчук.

Персональний склад Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування затверджено рішенням Ради суддів України від 23.03.2018 № 3 (зі змінами, внесеними рішенням від 15.06.18 № 31). До нього входять: Голова комітету- Кравчук Володимир, члени Ради суддів України: Жук Андрій, Мовчан Дмитро,Чорна Валерія, Моніч Богдан. За звітний період у Комітеті було розглянуто  198 звернень, більшість з яких стосувалися питань:

- організації діяльності судів;

- практики застосування окремих норм чинного законодавства України;

- змін та роз’яснень з роботи автоматизованої системи документообігу суду;

-про хід підготовки до запровадження ЄСІТС та її підсистеми «Електронний суд»;

- порядку скликання і проведення зборів суддів суду;

- призначення та звільнення помічників суддів;

- можливості виконання обов’язків голови суду суддею, у якого закінчилися повноваження судді;

- порядку передачі справ з одного суду до іншого;

- розрахунку нормативної кількості суддів у судах;

- сприяння у вирішенні проблемної ситуації щодо забезпечення права ociб, які перебувають під вартою, на своєчасний розгляд їx справ;

- відносин у суддівських колективах та інше (скарги на дії суддів, інформаційні запити, пропозиції).

На питання, порушені у зверненнях, члени Комітету реагують шляхом надання індивідуальних відповідей (роз’яснень), а по системним проблемам – шляхом ініціювання розгляду питання на засіданнях Ради суддів України та прийняття відповідних рішень.Станом на 10.01.18 на розгляді перебуває 6 звернень, які надійшли у грудні та, відповідно до внутрішнього розподілу напрямів роботи, опрацьовуються членами Комітету.

Повний текст звіту читайте тут 

Прес-служба РСУ