Рада Суддів
України

uaUA enEN

05.12.2017, 12:26

Головою Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду обрано Богдана Львова. Головою Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду обрано Богдана Львова.

5 грудня 2017 року відбулися збори суддів Касаційного господарського суду в складі Верховного суду. 

Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, відкриваючи збори, зазначила: "Від господарської юрисдикції бізнес очікує справедливості. Тому наше з вами головне завдання – надати йому можливість розвиватися та забезпечити законність винесених рішень".
Головою Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду (друге питання порядку денного) обрано Богдана Львова. 

Збори суддів Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду обрали 4 суддів до Великої палати строком на три роки. Це судді Лариса Рогач, Світлана Бакуліна, Віталій Уркевич, Олена Кібенко.

Збори суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду створили 4 окремі палати для розгляду справ та визначились з представниками до палат.

Відтак, до судової палати з питань банкрутства обрано: Володимира Білоуса, Лілію Катеринчук, В'ячеслава Пескова, Сергія Жукова, Володимира Погребняка та Ніну Ткаченко. Секретар - Володимир Погребняк.

В судовій палаті з питань захисту прав інтелектуальної власності, а також пов’язаних з антимонопольним та конкурентним законодавством здійснювати судочинство будуть: Богдан Львов, Володимир Селіваненко та Ірина Булгакова. Секретар - Володимир Селіваненко.

Судову палату з питань корпоративних спорів, корпоративних прав та цінних паперів відтепер будуть представляти Олександр Мамалуй, Олександр Баранец, Ганна Вронська, Людмила Стратієнко, Ігорь Ткач та Володимир Студенець. Секретар - Ганна Вронська.

До складу судової палати з питань земельних стосунків і прав власності увійшли Іван Мищенко, Костянтин Пільков, Інна Бердник,  Егор Краснов, Тетяна Дроботова, Ігор Кушнір, Григорій Мачульський, Валерій Суховий та Юрій Чумак. Секретар - Тетяна Дроботова.

Інші питання порядку денного перенесені на наступні збори суддів.

Нагадаємо, питання порядку денного зборів суддів асаційного господарського суду в складі Верховного Суду: 

- Про затвердження Положення про збори Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду.
- Про обрання суддів до Великої Палати Верховного Суду.
- Про утворення судових палат Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
- Про затвердження складу судових палат, персонального складу колегій суддів у складі судових палат, спеціалізації судових палат та суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
- Про обрання заступника Голови Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
- Про обрання суддів до складу об’єднаної палати суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.
- Про навантаження суддів Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, які займають адміністративні посади.

Прес-служба РСУ