Рада Суддів
України

uaUA enEN

26.06.2020, 10:30

Ігор Бахаєв: "Неможливо забезпечити ідеальний зручний суд без належних приміщень. І передусім без суддів" Ігор Бахаєв:

Сьогодні відбулося чергове засідання Проєктної Ради Ініціативи "Модельні Суди" у форматі відео-конференції.

Ініціатива "Модельні Суди" активно працює над удосконаленням системи організації роботи судів та впровадженням уніфікованих стандартів обслуговування клієнтів та судового адміністрування за прикладом сучасних практик європейських країн.

Ігор Бахаєв подякував представникам Проєкту за постійну підтримку судової гілки влади та ефективну роботу та а також підкреслив, що успішна реалізація та спільна координація зусиль всіх партнерів дозволила досить ефективно реалізувати цю ініціативу та зробити суди більш комфортними і зрозумілими для громадян. На думку члена Ради суддів для людей дуже важливо, заходити до приміщення суду і бачити інформаційну дошку, на якій розміщено всі необхідні дані: розгляд справ, де і що має відбуватися. Коли є всі інформаційні матеріали, наприклад зразок заяви, людина не ходить по кабінетах — вона відразу знає, як їй рухатись і що робити в суді. І так само відбувається, коли вона бачить вказівники.

"Звісно, що неможливо забезпечити ідеальний, зручний суд без належних приміщень. І передусім без суддів, адже ви знаєте, яка сьогодні проблема з кадрами. У судах в середньому не вистачає більше 40% суддів, принаймні станом на 1 травня 2020 року вакантних посад було вже 2110", - наголосив член комітету з питань забезпечення незалежності суддів РСУ Ігор Бахаєв. Учасники обговорили ряд важливих питань, пов’язаних з імплементацією Ініціативи, а саме:

  • Поточний стан та ключові досягнення в реалізації Ініціативи "Модельні суди";
  • Вдосконалення бізнес-процесів та НR менеджменту у судах;
  • Оголошення про початок програми "Підготовка тренерів з організації послуг для вразливих категорій користувачів суду";
  • Безпека суддів та працівників апарату суду;
  • Пріоритетні напрямки роботи на 2021-2022 роки.

У засіданні взяли участь представники Вищої ради правосуддя, Комітету Верховної Ради з питань правової політики та правосуддя, Національної школи суддів України, Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, 6 модельних судів, територіальних управлінь Державної судової адміністрації України, міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС "Право - Justice".

Пресслужба РСУ