Рада Суддів
України

uaUA enEN

19.12.2018, 10:13

Мандатна комісія визнала неповноважними п'ять делегатів з'їзду Мандатна комісія визнала неповноважними п'ять делегатів з'їзду

Мандатна комісія перевірила повноваження делегатів ХVІ позачергового з’їзду суддів України. Вона встановила, що станом на 19 грудня 2018 року делеговано від місцевих загальних судів 155 суддів, місцевих адміністративних судів - 30, місцевих господарських судів - 31, апеляційних судів з розгляду цивільних, кримінальних справ, а також справ про адміністративні правопорушення - 30, апеляційні адміністративних судів - 10, апеляційних господарських судів - 7, вищих спеціалізованих судів -  нуль, Верховного Суду - 12 суддів.

Голова мандатної комісії Андрій Жук інформував делегатів, що відповідно до рішень зборів суддів, на ХVІ позачерговий з’їзд суддів України обрано 275 делегатів. Зареєстровано та присутні на з’їзді 275 делегатів, з них 9 з’явилося після проголошення відкриття з’їзду.

Крім того, до Ради суддів України надійшли копії рішень зборів суддів: Верховного Суду України від 21.11.2018, Одеського апеляційного адміністративного суду від 29.11.2018 та копія протоколу зборів суддів Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 27.11.2018, якими обрано для участі у з’їзді: від Верховного Суду України - троє суддів,  від Апеляційних адміністративних судів, що знаходяться у стані ліквідації - двоє суддів.

При перевірці рішень і протоколів зборів суддів щодо обрання делегатів на ХVІ позачерговий з’їзд суддів України мандатною комісією виявлено порушення частини третьої статті 17, статей 131, 147 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо обрання делегатами на XVІ позачерговий з’їзд суддів України від Верховного Суду України - Володимира Гуменюка, Галини Канигіної, Богдана Пошви, від Одеського апеляційного адміністративного суду – Лариси Зуєвої, від Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду –  Сергія Уханенка.

Відтак, комісія визнала неповноважними 5 (п’ять) делегатів - Гуменюка В.І., Канигіної Г.В., Пошви Б.М.,. Зуєвої Л.Є., Уханенка С.А., і підтвердила повноваження 275 делегатів.

Он-лайн трансляція доступна за посиланням: https://bit.ly/2Evnjh0 

Прес-служба РСУ