Рада Суддів
України

uaUA enEN

07.11.2018, 15:34

Оголошено конкурс на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони Оголошено конкурс на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони

Відповідно до частини третьої статті 161 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" керівництво діяльністю Служби судової охорони здійснює Голова Служби судової охорони, який призначається на посаду за результатами відкритого конкурсу і звільняється з посади Вищою радою правосуддя.

Частиною другою статті 163 цього Закону встановлено, що призначення на посади співробітників Служби судової охорони (крім призначення на рівнозначні або нижчі посади) здійснюється виключно за результатами конкурсу, що проводиться Державною судовою адміністрацією України в порядку, визначеному Вищою радою правосуддя.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 30 жовтня 2018 року № 3308/0/15-18 затверджено Порядок проведення конкурсу для призначення на посади співробітників Служби судової охорони.

Згідно з пунктом 5 вказаного Порядку рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони, його заступників приймає Вища рада правосуддя.

6 листопада 2018 року Вища рада правосуддя, керуючись статтею 161 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", статтями 3, 30, 34 Закону України Про Вищу раду правосуддя», вирішила оголосити конкурс на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони.

Відповідно до умов проведення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони, затверджених рішенням Вищої ради правосуддя від 6 листопада 2018 року №3358/0/15-18 "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади Голови Служби судової охорони", конкурс відбудеться в Державній судовій адміністрації України (м. Київ, вул. Липська, 18/5), 12 грудня 2018 року о 10:00.

Для проведення конкурсу на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників створюється Комісія, до складу якої входять: три члени Вищої ради правосуддя, член Ради суддів України, три посадові особи Державної судової адміністрації України.

Нагадаємо, що рішенням № 76 від 1 листопада 2018 року Рада суддів України делегувала до складу конкурсної Комісії на зайняття вакантних посад Голови Служби судової охорони, його заступників, члена Ради суддів України, суддю Шевченківського районного суду міста Києва Дмитра Мальцева.