Рада Суддів
України

uaUA enEN

03.04.2018, 05:55

Олег Ткачук - Голова Ради суддів України відвідав з робочою поїздкою Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області Олег Ткачук - Голова Ради суддів України відвідав з робочою поїздкою Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Голова Ради суддів України Олег Ткачук, на чолі робочої групи у складі членів РСУ Володимира Кравчука, судді Верховного Суду, голови Комітету з питань організаційно-кадрової роботи судів, органів суддівського самоврядування та Олени Журавської, судді Деснянського районного суду міста Києва, голови Комітету з питань забезпечення незалежності суддів, здійснили робочу поїздку до Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області, задля вивчення роботи суду та узагальнення проблемних питань, які потребують першочергового вирішення.

Щодо роботи суду, то за штатом в ньому рахується 22 судді. На даний час працює 8 суддів, 11 суддів близько року не мають повноважень на здійснення правосуддя, три  посади вакантні. Протягом минулого року було розглянуто 2821 кримінальну справу, цивільних справ - 5131, справ та матеріалів адміністративного судочинства - 430, справ  та матеріалів про адмінправопорушення - 2592. "Навіть побіжний аналіз цифр свідчить, що судді працюють з навантаженням, яке значно перевищує навантаження на суддів зафіксоване у Дніпропетровській області за 2017 рік. На жаль, проблема із повноваженнями для суддів на здійснення правосуддя зараз виходить на перший план. І така ситуація не тільки в Павлоградському суді, тому Рада суддів України більш активно працюватиме з органами судової влади з тим, аби вирішити це питання", - сказав Олег Ткачук. 

Окрім цього, суд відомий розглядом резонансних справ. Зараз в ньому слухаються справа терориста на прізвисько «Гіві», справа 18-річного школяра, якого підозрюють у вбивстві двох людей (батька та малолітнього сина), в ньому ж розпочиналось слухання справи генерала Назарова. 

У цьому зв'язку, Голова Ради суддів України вважає, що розгляд резонансних справ, це свого роду маркер, котрий позначає ставлення суспільства до судової влади загалом, і мова не тільки про Павлоградський суд. На думку Олега Ткачука, організація  роботи суду під час слухань суспільно-важливих  справ є важливим критерієм відновлення довіри до суду, суддів і правосуддя. 

Прес-служба РСУ